De vakbonden bij netwerkbeheerder Ericsson in Zaventem vrezen voor een grote ontslaggolf in de eerste helft van 2010.

Er werken nu nog 270 bedienden bij Ericsson. Het afgelopen jaar werden in het kader van delokalisatie van activiteiten naar landen als Roemenië, Libanon en Kroatië in twee ontslagrondes al 68 jobs geschrapt. Eind vorig jaar werden nog eens 20 jobs geschrapt van activiteiten die niet bijdroegen tot een positief financieel resultaat.

"Er zijn verschillende signalen die ons doen vrezen dat het binnenkort nog erger wordt. Op 8 december kondigde Ericsson aan dat het wereldwijd 1000 jobs schrapt. Ook bij klanten vangen we geruchten op dat er nieuwe ontslagen op komst zijn. Binnen het bedrijf doet de directie er bovendien alles aan om de syndicale weerstand te breken. Zo werden recent twee vakbondsafgevaardiden aan de deur gezet. Over de ontslagen van eind december werd een vraag tot overleg geweigerd", aldus vakbondssecretaris Robert Veekman (LBC-NVK).

In een mededeling vraagt het gemeenschappelijk vakbondsfront de directie daarom onderhandelingen te starten over de banenpolitiek in de onderneming. Daarnaast eist men de reïntegratie van de vakbondsvertegenwoordigers. "Momenteel is er van acties nog geen sprake, maar syndicaal zijn we inmiddels wel naar een versnelling hoger geschakeld", aldus Veekman.

Bron: Belga

De vakbonden bij netwerkbeheerder Ericsson in Zaventem vrezen voor een grote ontslaggolf in de eerste helft van 2010. Er werken nu nog 270 bedienden bij Ericsson. Het afgelopen jaar werden in het kader van delokalisatie van activiteiten naar landen als Roemenië, Libanon en Kroatië in twee ontslagrondes al 68 jobs geschrapt. Eind vorig jaar werden nog eens 20 jobs geschrapt van activiteiten die niet bijdroegen tot een positief financieel resultaat. "Er zijn verschillende signalen die ons doen vrezen dat het binnenkort nog erger wordt. Op 8 december kondigde Ericsson aan dat het wereldwijd 1000 jobs schrapt. Ook bij klanten vangen we geruchten op dat er nieuwe ontslagen op komst zijn. Binnen het bedrijf doet de directie er bovendien alles aan om de syndicale weerstand te breken. Zo werden recent twee vakbondsafgevaardiden aan de deur gezet. Over de ontslagen van eind december werd een vraag tot overleg geweigerd", aldus vakbondssecretaris Robert Veekman (LBC-NVK). In een mededeling vraagt het gemeenschappelijk vakbondsfront de directie daarom onderhandelingen te starten over de banenpolitiek in de onderneming. Daarnaast eist men de reïntegratie van de vakbondsvertegenwoordigers. "Momenteel is er van acties nog geen sprake, maar syndicaal zijn we inmiddels wel naar een versnelling hoger geschakeld", aldus Veekman. Bron: Belga