De verzamelde bonden bij zijn HP zijn niet te spreken over de 324 geplande ontslagen bij HP. "Door massaal it'ers te ontslaan brengt HP zijn toekomst in gevaar."

HP [kondigde zopas aan] dat het 324 jobs schrapt in ons land. De service desk in Mechelen valt voortaan onder HP CDS. Enkel over dat laatste kunnen de bonden een goed woordje kwijt: "De operatie om de servicedesk in België te houden en een groot deel van de tijdelijke werknemers bij HP CDS een vast contract te geven, is het enige goede alternatief voor de door de Amerikaanse ceo eerder gewenste delokalisatie naar Ierland."

Maar voor de rest noemen de bonden de aangekondigde maatregelen onaanvaardbaar. Ze verwijzen naar een eerdere ontslagronde vorig jaar waarbij bijna 300 mensen het bedrijf moesten verlaten. Ook stellen ze dat HP het eigenlijk financieel goed doet, maar gewoon activiteiten wil verplaatsen naar landen met goedkopere arbeidsvoorwaarden. "Dat om nog meer winst te maken, de beurskoers op te pompen en nog hogere bonussen te kunnen uitbetalen aan het topmanagement. Het HP management in de VS vergoedt zichzelf vandaag al bijzonder riant, zelfs in vergelijking met andere Amerikaanse it-bedrijven als IBM. Is het dan nooit genoeg?"

"Door massaal it'ers te ontslaan brengt HP zijn toekomst in gevaar", klinkt het verder. Deskundigen voorspellen dat er in de loop van volgend jaar een nijpend tekort aan informatici zal zijn. Het locale management in de Europese landen weet dit. Als ze eerlijk en open zouden mogen communiceren, zouden ze deze onzin bestrijden."

De bonden zeggen niettemin voorlopig niet te zullen staken, maar met onderhandelingen de ontslagen trachten tegen te houden. "Het doel is 0."

De verzamelde bonden bij zijn HP zijn niet te spreken over de 324 geplande ontslagen bij HP. "Door massaal it'ers te ontslaan brengt HP zijn toekomst in gevaar." HP [kondigde zopas aan] dat het 324 jobs schrapt in ons land. De service desk in Mechelen valt voortaan onder HP CDS. Enkel over dat laatste kunnen de bonden een goed woordje kwijt: "De operatie om de servicedesk in België te houden en een groot deel van de tijdelijke werknemers bij HP CDS een vast contract te geven, is het enige goede alternatief voor de door de Amerikaanse ceo eerder gewenste delokalisatie naar Ierland." Maar voor de rest noemen de bonden de aangekondigde maatregelen onaanvaardbaar. Ze verwijzen naar een eerdere ontslagronde vorig jaar waarbij bijna 300 mensen het bedrijf moesten verlaten. Ook stellen ze dat HP het eigenlijk financieel goed doet, maar gewoon activiteiten wil verplaatsen naar landen met goedkopere arbeidsvoorwaarden. "Dat om nog meer winst te maken, de beurskoers op te pompen en nog hogere bonussen te kunnen uitbetalen aan het topmanagement. Het HP management in de VS vergoedt zichzelf vandaag al bijzonder riant, zelfs in vergelijking met andere Amerikaanse it-bedrijven als IBM. Is het dan nooit genoeg?" "Door massaal it'ers te ontslaan brengt HP zijn toekomst in gevaar", klinkt het verder. Deskundigen voorspellen dat er in de loop van volgend jaar een nijpend tekort aan informatici zal zijn. Het locale management in de Europese landen weet dit. Als ze eerlijk en open zouden mogen communiceren, zouden ze deze onzin bestrijden." De bonden zeggen niettemin voorlopig niet te zullen staken, maar met onderhandelingen de ontslagen trachten tegen te houden. "Het doel is 0."