Fogel zei dit in een gesprek met de Britse zakenkrant Financial Times. De topman denkt dat strengere regels vooral voordelig gaan uitpakken voor rivalen van buiten de EU, zoals Expedia uit de VS en het Chinese Ctrip. 'Europese bedrijven zullen onder de regels lijden', aldus de Booking.com-baas. De regels zouden naar verluidt gaan gelden voor zo'n twintig techreuzen. De voorstellen worden nog steeds besproken binnen de EU en er zijn nog geen besluiten genomen, aldus ingewijden tegen de krant.

Opsplitsen van bedrijven

Diverse regeringen zouden voorstander zijn van grotere bevoegdheden voor de EU om 'Big Tech' in te dammen. Daarbij zouden het opsplitsen van bedrijven en uitsluiting van de interne markt als opties op tafel liggen. Het in Nederland gevestigde Booking.com wordt in de maatregelen naar verwachting gezien als 'poortwachter' van de hotelmarkt en wordt daarmee mogelijk ook geraakt.

Door ook Europese bedrijven in de lijst op te nemen, zou de EU de kritiek dat het alleen Amerikaanse marktmacht wil inperken willen weerleggen. Volgens Fogel is het niet terecht dat Booking.com als poortwachter wordt gezien, aangezien 'slechts' 13 procent van alle hotelinkomsten in Europa afkomstig is van de site.

Booking.com krijgt de laatste tijd flink wat kritiek omdat het hoge kosten in rekening zou brengen en ook omdat het steeds meer het online platform in Europa is geworden waar hotels toegang tot klanten krijgen. Bij de onlineboekingen voor hotels zou Booking.com twee derde van de markt in handen hebben.

Fogel zei dit in een gesprek met de Britse zakenkrant Financial Times. De topman denkt dat strengere regels vooral voordelig gaan uitpakken voor rivalen van buiten de EU, zoals Expedia uit de VS en het Chinese Ctrip. 'Europese bedrijven zullen onder de regels lijden', aldus de Booking.com-baas. De regels zouden naar verluidt gaan gelden voor zo'n twintig techreuzen. De voorstellen worden nog steeds besproken binnen de EU en er zijn nog geen besluiten genomen, aldus ingewijden tegen de krant.Diverse regeringen zouden voorstander zijn van grotere bevoegdheden voor de EU om 'Big Tech' in te dammen. Daarbij zouden het opsplitsen van bedrijven en uitsluiting van de interne markt als opties op tafel liggen. Het in Nederland gevestigde Booking.com wordt in de maatregelen naar verwachting gezien als 'poortwachter' van de hotelmarkt en wordt daarmee mogelijk ook geraakt.Door ook Europese bedrijven in de lijst op te nemen, zou de EU de kritiek dat het alleen Amerikaanse marktmacht wil inperken willen weerleggen. Volgens Fogel is het niet terecht dat Booking.com als poortwachter wordt gezien, aangezien 'slechts' 13 procent van alle hotelinkomsten in Europa afkomstig is van de site.Booking.com krijgt de laatste tijd flink wat kritiek omdat het hoge kosten in rekening zou brengen en ook omdat het steeds meer het online platform in Europa is geworden waar hotels toegang tot klanten krijgen. Bij de onlineboekingen voor hotels zou Booking.com twee derde van de markt in handen hebben.