De audiofabrikant heeft recent Hush, een startup uit San Diego, overgenomen. Die laatste legt zich toe op 'smart noise-masking earbuds'. Dat ligt in het verlengde van de noise-cancelling oortjes en headsets die Bose vandaag al op de markt heeft.

De overname, opgemerkt door Xonomy, is al een tijdje bezig. In die mate zelfs dat Bose de technologie van Hush al in een prototype heeft gegoten en momenteel geld wil ophalen via Indiegogo.

Dat laatste lijkt vooral een marketingcampagne in plaats van een financiële noodzaak. Bose is een bedrijf is met een omzet van bijna 4 miljard dollar, goed om het 108e grootste niet-beursgenoteerd bedrijf te zijn volgens Forbes. Tegelijk ligt de lat voor de crowdfundingcamapgne op 'slechts' 50.000 dollar. Op het moment van schrijven staat de teller net niet op 130.000 dollar.

De oordoppen zelf bevatten noise cancelling, vergelijkbaar met de QuietComfort-reeks van het bedrijf, maar voorzien ook geluiden aangepast aan het omgevingsgeluid. Zo krijg je naast een snurker iets te horen wat in dezelfde frequentie ligt, maar wel minder irriterend is om bij in slaap te vallen.

Noise cancelling is al enkele jaren in opmars. Hoofdtelefoons en oortjes worden daarbij uitgerust met technologie die omgevingsgeluid op kantoor, in het vliegtuig of elders wegfilteren met een soort tegenfrequentie. Bose is een van de bekendste spelers in het segment maar ook Sony, waarvan we recent nog de WH-1000XM2 reviewden, is een sterk aanwezige speler in de markt.

De audiofabrikant heeft recent Hush, een startup uit San Diego, overgenomen. Die laatste legt zich toe op 'smart noise-masking earbuds'. Dat ligt in het verlengde van de noise-cancelling oortjes en headsets die Bose vandaag al op de markt heeft.De overname, opgemerkt door Xonomy, is al een tijdje bezig. In die mate zelfs dat Bose de technologie van Hush al in een prototype heeft gegoten en momenteel geld wil ophalen via Indiegogo.Dat laatste lijkt vooral een marketingcampagne in plaats van een financiële noodzaak. Bose is een bedrijf is met een omzet van bijna 4 miljard dollar, goed om het 108e grootste niet-beursgenoteerd bedrijf te zijn volgens Forbes. Tegelijk ligt de lat voor de crowdfundingcamapgne op 'slechts' 50.000 dollar. Op het moment van schrijven staat de teller net niet op 130.000 dollar.De oordoppen zelf bevatten noise cancelling, vergelijkbaar met de QuietComfort-reeks van het bedrijf, maar voorzien ook geluiden aangepast aan het omgevingsgeluid. Zo krijg je naast een snurker iets te horen wat in dezelfde frequentie ligt, maar wel minder irriterend is om bij in slaap te vallen.Noise cancelling is al enkele jaren in opmars. Hoofdtelefoons en oortjes worden daarbij uitgerust met technologie die omgevingsgeluid op kantoor, in het vliegtuig of elders wegfilteren met een soort tegenfrequentie. Bose is een van de bekendste spelers in het segment maar ook Sony, waarvan we recent nog de WH-1000XM2 reviewden, is een sterk aanwezige speler in de markt.