VisionWare - een start-up uit Deerlijk waarin Patrik Vandewalle investeert - is gestart met een eerste commerciële uitbating van het 'StarringYou'-product in het Boudewijn Seapark in Brugge.

'StarringYou' is het nagenoeg volledig in eigen huis ontwikkelde (C++) vlaggenschip van [Visionware dat in 2006 opgericht is door Wesley Lorrez]. Het product moet een eigentijds antwoord bieden op het aloude idee van het fotosouvenir dat je koopt na een ritje op een rollercoaster. StarringYou maakt geen foto's, maar filmpjes: in het wagentje van de attractie en naast het parcours. Bij het buitenwandelen van de attractie kun je een gepersonaliseerde dvd kopen met jezelf in de hoofdrol.

De Orca Ride in het Brugse Boudewijn Seapark is de eerste concrete commerciële toepassing van het product. In de eerste vijf rijtuigen van de rollercoaster zit een camera met een videoserver. De beelden worden verstuurd via een draadloos netwerk naar de montageservers. Dat netwerk werd overigens aangelegd door het eveneens in 2006 opgerichte en in Brugge gehuisveste Citymesh. Citymesh focust sterk op off-shore communicatie, maar netwerken voor recreatietoepassingen zijn een belangrijke groeipool.

StarringYou werkt met geavanceerde gezichtsherkenning van het Duitse Cognitec. De software kiest volautomatisch de leukste beelden van jezelf eruit (bijvoorbeeld die waarop je lacht, of het uitroept) en monteert die op een kant-en-klare dvd die voor 15 euro verkocht wordt aan de uitgang van de attractie. De bestelling plaatsen de klanten door zichzelf even aan de webcam te presenteren.

Onlangs verhoogde Patrik Vandewalle (ex-Econocom en via Skelia ook actief als it-outsourcer in West-Oekraïne) zijn participatie in het bedrijf nog: "In totaal zit er nu zo'n 200.000 euro in het bedrijf". Volgend jaar kondigt een nieuwe kapitaalsronde zich aan, om de expansie te kunnen begeleiden. Volgens Wesley Lorrez en Patrik Vandewalle zijn er al heel wat Belgische en internationale pretparken geïnteresseerd. Op drie jaar tijd hoopt Vandewalle 5 à 10 miljoen euro omzet te kunnen puren uit StarringYou. "Als je weet dat de top-100 pretparken samen jaarlijks 350 miljoen bezoekers tellen en 12 procent nu een fotosouvenir koopt voor in totaal naar schatting 300 miljoen euro is dat realistisch", aldus Vandewalle.

VisionWare - een start-up uit Deerlijk waarin Patrik Vandewalle investeert - is gestart met een eerste commerciële uitbating van het 'StarringYou'-product in het Boudewijn Seapark in Brugge. 'StarringYou' is het nagenoeg volledig in eigen huis ontwikkelde (C++) vlaggenschip van [Visionware dat in 2006 opgericht is door Wesley Lorrez]. Het product moet een eigentijds antwoord bieden op het aloude idee van het fotosouvenir dat je koopt na een ritje op een rollercoaster. StarringYou maakt geen foto's, maar filmpjes: in het wagentje van de attractie en naast het parcours. Bij het buitenwandelen van de attractie kun je een gepersonaliseerde dvd kopen met jezelf in de hoofdrol. De Orca Ride in het Brugse Boudewijn Seapark is de eerste concrete commerciële toepassing van het product. In de eerste vijf rijtuigen van de rollercoaster zit een camera met een videoserver. De beelden worden verstuurd via een draadloos netwerk naar de montageservers. Dat netwerk werd overigens aangelegd door het eveneens in 2006 opgerichte en in Brugge gehuisveste Citymesh. Citymesh focust sterk op off-shore communicatie, maar netwerken voor recreatietoepassingen zijn een belangrijke groeipool. StarringYou werkt met geavanceerde gezichtsherkenning van het Duitse Cognitec. De software kiest volautomatisch de leukste beelden van jezelf eruit (bijvoorbeeld die waarop je lacht, of het uitroept) en monteert die op een kant-en-klare dvd die voor 15 euro verkocht wordt aan de uitgang van de attractie. De bestelling plaatsen de klanten door zichzelf even aan de webcam te presenteren. Onlangs verhoogde Patrik Vandewalle (ex-Econocom en via Skelia ook actief als it-outsourcer in West-Oekraïne) zijn participatie in het bedrijf nog: "In totaal zit er nu zo'n 200.000 euro in het bedrijf". Volgend jaar kondigt een nieuwe kapitaalsronde zich aan, om de expansie te kunnen begeleiden. Volgens Wesley Lorrez en Patrik Vandewalle zijn er al heel wat Belgische en internationale pretparken geïnteresseerd. Op drie jaar tijd hoopt Vandewalle 5 à 10 miljoen euro omzet te kunnen puren uit StarringYou. "Als je weet dat de top-100 pretparken samen jaarlijks 350 miljoen bezoekers tellen en 12 procent nu een fotosouvenir koopt voor in totaal naar schatting 300 miljoen euro is dat realistisch", aldus Vandewalle.