De bouw van een vestiging van Google, het bedrijf achter de gelijknamige zoekmachine, op de industriezone Ghlin-Baudour bij Bergen, ondervindt vertraging.

Dat schrijft de Franstalige krant L'Echo. Aan de gebouwen waar Google een datacentrum in wil onderbrengen, wordt nog volop gewerkt terwijl normaal gepland was om er eind 2008 de activiteiten op te starten. Google wijt de vertragingen aan wijzigingen in het project en het modderige terrein. De vestiging zou nu ten vroegste midden 2009 in gebruik genomen worden.

Het project kostte al 12,5 miljoen euro aan overheidsgeld. Google was het eerste bedrijf dat zich zou vestigen in de "Digital Innovation Valley" in Bergen, een paradepaardje van de Waalse regering, waarbij bedrijven uit onder meer de it-sector worden aangetrokken. Ook Microsoft opent er een vestiging.

Bron: Belga

De bouw van een vestiging van Google, het bedrijf achter de gelijknamige zoekmachine, op de industriezone Ghlin-Baudour bij Bergen, ondervindt vertraging. Dat schrijft de Franstalige krant L'Echo. Aan de gebouwen waar Google een datacentrum in wil onderbrengen, wordt nog volop gewerkt terwijl normaal gepland was om er eind 2008 de activiteiten op te starten. Google wijt de vertragingen aan wijzigingen in het project en het modderige terrein. De vestiging zou nu ten vroegste midden 2009 in gebruik genomen worden. Het project kostte al 12,5 miljoen euro aan overheidsgeld. Google was het eerste bedrijf dat zich zou vestigen in de "Digital Innovation Valley" in Bergen, een paradepaardje van de Waalse regering, waarbij bedrijven uit onder meer de it-sector worden aangetrokken. Ook Microsoft opent er een vestiging. Bron: Belga