Samen met de leverancier van de automaten heeft bpost maatregelen getroffen die het voor hackers lastiger moeten maken om in te breken in de machines. De automaten die buiten aan de gevel van bpost-kantoren staan werden de afgelopen dagen weer geactiveerd en zijn opnieuw toegankelijk voor alle klanten.

De geldautomaten werden ongeveer een maand geleden preventief uitgeschakeld nadat criminelen eind juni eenzelfde soort automaten probeerden te hacken van de Antwerpse spaarbank Argenta. Daarop besliste Argenta om de 144 geldautomaten van het geviseerde type tijdelijk uit te schakelen.

Samen met de leverancier van de automaten heeft bpost maatregelen getroffen die het voor hackers lastiger moeten maken om in te breken in de machines. De automaten die buiten aan de gevel van bpost-kantoren staan werden de afgelopen dagen weer geactiveerd en zijn opnieuw toegankelijk voor alle klanten.De geldautomaten werden ongeveer een maand geleden preventief uitgeschakeld nadat criminelen eind juni eenzelfde soort automaten probeerden te hacken van de Antwerpse spaarbank Argenta. Daarop besliste Argenta om de 144 geldautomaten van het geviseerde type tijdelijk uit te schakelen.