Vanochtend, nauwelijks 24u na het begin van de brand bij industriële bakkerij La Lorraine in Ninove, was het bedrijf ict-gewijs weer operationeel.

Niet het beste moment om een ict-manager te bellen - wanneer een groot deel van je bedrijf in de as ligt - maar Hans Sonck van La Lorraine wil ons toch even kort te woord staan. Een groot deel van de industriële bakkerij La Lorraine in Ninove werd gisteren verwoest door een zware brand in de productiehal van het bedrijf.

"We hebben op de valreep nog heel wat belangrijke ict-apparatuur uit het vuur weten te halen. De belangrijkste elementen hebben we naar zusterfirma Astra Sweets in Turnhout kunnen overbrengen. Met de erg gewaardeerde hulp van RealDolmen hebben we daar vanmorgen om 5u alles weer operationeel gekregen op onze oude servers. Dat is precies één dag na het ontstaan van de brand." Het bedrijf had, zoals het hoort, alles redundant draaien in twee datarooms. "Eén ervan is volledig verwoest, maar we hebben alles dubbel, dus dat zou geen probleem mogen zijn."

De bedienden van La Lorraine kunnen al aan de slag in het zusterbedrijf in Erpe-Mere (Vanelor). "We hebben daar vanochtend al pc's kunnen leveren, dus ze zouden vandaag al moeten kunnen werken." Ook de Belgacom-internetconnectie werkt er al, "al gaat het voorlopig nog iets trager".

Vanochtend, nauwelijks 24u na het begin van de brand bij industriële bakkerij La Lorraine in Ninove, was het bedrijf ict-gewijs weer operationeel. Niet het beste moment om een ict-manager te bellen - wanneer een groot deel van je bedrijf in de as ligt - maar Hans Sonck van La Lorraine wil ons toch even kort te woord staan. Een groot deel van de industriële bakkerij La Lorraine in Ninove werd gisteren verwoest door een zware brand in de productiehal van het bedrijf. "We hebben op de valreep nog heel wat belangrijke ict-apparatuur uit het vuur weten te halen. De belangrijkste elementen hebben we naar zusterfirma Astra Sweets in Turnhout kunnen overbrengen. Met de erg gewaardeerde hulp van RealDolmen hebben we daar vanmorgen om 5u alles weer operationeel gekregen op onze oude servers. Dat is precies één dag na het ontstaan van de brand." Het bedrijf had, zoals het hoort, alles redundant draaien in twee datarooms. "Eén ervan is volledig verwoest, maar we hebben alles dubbel, dus dat zou geen probleem mogen zijn." De bedienden van La Lorraine kunnen al aan de slag in het zusterbedrijf in Erpe-Mere (Vanelor). "We hebben daar vanochtend al pc's kunnen leveren, dus ze zouden vandaag al moeten kunnen werken." Ook de Belgacom-internetconnectie werkt er al, "al gaat het voorlopig nog iets trager".