CeBIT, nog steeds 's werelds top ict-event, ontvangt in 2012 groeimarkt Brazilië als gastland.

Met 339.000 bezoekers uit 110 landen - waaronder meer dan 500 cio's die samen 50 miljard euro vertegenwoordigden - voor meer dan 4.000 standhouders, blijft de CeBIT in Hannover leider in de sector van ict-vakbeurzen. En naar verluidt zou de editie van 2012 wat het aantal standhouders betreft niet onder de huidige crisis te lijden hebben.

Organisator Deutsche Messe zorgt wel voor een zo breed mogelijk spectrum aan activiteiten, verdeeld over vier thema's ('pro' voor decision makers, 'gov', 'lab' en 'life'), naast specifieke trends als ict in de automotive sector, energie, 'urban technologies/metropolitan management' en het internationaal gebrek aan ict'ers.

Voorts wordt op specifieke aandachtspunten ingegaan met initiatieven als Cloud Computing World, Open Source, Broadband World, Planet Reseller en dies meer. Het 'Leitmotiv' in 2012 is 'Managing Trust', of hoe bouw je vertrouwen op in de digitale wereld, met het oog op economische groei, aldus de Deutsche Messe.

Het gastland is Brazilië - een keuze voor een land dat niet alleen snelt groeit als afnemer, maar ook als leverancier. Vandaag is het al de grootste ict-markt in Zuid Amerika, met binnenkort een aantal events die sterke (ict-)infrastructuur investeringen meebrengen (zoals het Wereldkampioenschap voetbal en de Olympische spelen).

België

Ondertussen is het haast een traditie dat Belgische bedrijven enkel bij Brussels Invest and Export kunnen aankloppen voor aanwezigheid op een gemeenschappelijke stand.

Momenteel zouden hiervoor een 12-tal bedrijven belangstelling hebben, waaronder 8 die vorig jaar al aan CeBIT deelnamen. Daarnaast hebben een aantal Belgische bedrijven ook een eigen stand, in die delen van het event waar hun kernactiviteiten aan bod komen (zoals Vasco, OpenERP etc).

Nieuw dit jaar is ook een internationale ontwikkelingswedstrijd voor opstartbedrijven - CODE_n - rond het thema 'shaping mobile life'. De winnaar kan rekenen op 25.000 euro.

CeBIT 2012 gaat door van 6 tot 10 maart 2012, in Hannover, Duitsland.

CeBIT, nog steeds 's werelds top ict-event, ontvangt in 2012 groeimarkt Brazilië als gastland.Met 339.000 bezoekers uit 110 landen - waaronder meer dan 500 cio's die samen 50 miljard euro vertegenwoordigden - voor meer dan 4.000 standhouders, blijft de CeBIT in Hannover leider in de sector van ict-vakbeurzen. En naar verluidt zou de editie van 2012 wat het aantal standhouders betreft niet onder de huidige crisis te lijden hebben.Organisator Deutsche Messe zorgt wel voor een zo breed mogelijk spectrum aan activiteiten, verdeeld over vier thema's ('pro' voor decision makers, 'gov', 'lab' en 'life'), naast specifieke trends als ict in de automotive sector, energie, 'urban technologies/metropolitan management' en het internationaal gebrek aan ict'ers. Voorts wordt op specifieke aandachtspunten ingegaan met initiatieven als Cloud Computing World, Open Source, Broadband World, Planet Reseller en dies meer. Het 'Leitmotiv' in 2012 is 'Managing Trust', of hoe bouw je vertrouwen op in de digitale wereld, met het oog op economische groei, aldus de Deutsche Messe.Het gastland is Brazilië - een keuze voor een land dat niet alleen snelt groeit als afnemer, maar ook als leverancier. Vandaag is het al de grootste ict-markt in Zuid Amerika, met binnenkort een aantal events die sterke (ict-)infrastructuur investeringen meebrengen (zoals het Wereldkampioenschap voetbal en de Olympische spelen).BelgiëOndertussen is het haast een traditie dat Belgische bedrijven enkel bij Brussels Invest and Export kunnen aankloppen voor aanwezigheid op een gemeenschappelijke stand. Momenteel zouden hiervoor een 12-tal bedrijven belangstelling hebben, waaronder 8 die vorig jaar al aan CeBIT deelnamen. Daarnaast hebben een aantal Belgische bedrijven ook een eigen stand, in die delen van het event waar hun kernactiviteiten aan bod komen (zoals Vasco, OpenERP etc).Nieuw dit jaar is ook een internationale ontwikkelingswedstrijd voor opstartbedrijven - CODE_n - rond het thema 'shaping mobile life'. De winnaar kan rekenen op 25.000 euro.CeBIT 2012 gaat door van 6 tot 10 maart 2012, in Hannover, Duitsland.