Brazilië is een van de landen met de meeste WhatsApp-gebruikers. Het zijn er naar schatting meer dan 35 miljoen. Omdat gebruikers kosteloos tekst, foto, video en spraakboodschappen kunnen uitwisselen, zijn de Braziliaanse telecombedrijven er niet tuk op. Ze probeerden de overheid al tevergeefs te overtuigen het gebruik in te perken.

WhatsApp-CEO Jan Koum reageerde via Facebook, dat WhatsApp vorig jaar voor 16 miljard dollar overnam. "We zijn ontgoocheld over de kortzichtige beslissing om de toegang tot WhatsApp af te snijden. Veel Brazilianen zijn afhankelijk van de communicatietool. Het is triest te zien hoe Brazilië zichzelf van de rest van de wereld isoleert." (Belga/WK)

Brazilië is een van de landen met de meeste WhatsApp-gebruikers. Het zijn er naar schatting meer dan 35 miljoen. Omdat gebruikers kosteloos tekst, foto, video en spraakboodschappen kunnen uitwisselen, zijn de Braziliaanse telecombedrijven er niet tuk op. Ze probeerden de overheid al tevergeefs te overtuigen het gebruik in te perken. WhatsApp-CEO Jan Koum reageerde via Facebook, dat WhatsApp vorig jaar voor 16 miljard dollar overnam. "We zijn ontgoocheld over de kortzichtige beslissing om de toegang tot WhatsApp af te snijden. Veel Brazilianen zijn afhankelijk van de communicatietool. Het is triest te zien hoe Brazilië zichzelf van de rest van de wereld isoleert." (Belga/WK)