Elke Fin heeft vanaf juli volgend jaar wettelijk recht op 1 Mbps breedbandtoegang. Dat heeft het Finse ministerie van Transport en Communicatie bekendgemaakt.

Finland is daarmee het eerste land dat breedbandinternet inschrijft als een wettelijk recht. Eerder had de regering gezegd dat tegen 2015 iedere Fin toegang moet krijgen tot 100 Mbps. De 1 Mbps is een tussenstap. Er is ook enige soepelheid in de wet ingebouwd, zodat internettoegang ook via mobiele telefoonnetwerken kan geboden worden.

96 procent van de Finnen heeft vandaag een internetaansluiting. De wet moet breedband ook tot meer afgelegen gebieden van het land doen doordringen.

Elke Fin heeft vanaf juli volgend jaar wettelijk recht op 1 Mbps breedbandtoegang. Dat heeft het Finse ministerie van Transport en Communicatie bekendgemaakt. Finland is daarmee het eerste land dat breedbandinternet inschrijft als een wettelijk recht. Eerder had de regering gezegd dat tegen 2015 iedere Fin toegang moet krijgen tot 100 Mbps. De 1 Mbps is een tussenstap. Er is ook enige soepelheid in de wet ingebouwd, zodat internettoegang ook via mobiele telefoonnetwerken kan geboden worden. 96 procent van de Finnen heeft vandaag een internetaansluiting. De wet moet breedband ook tot meer afgelegen gebieden van het land doen doordringen.