Met Windows 8 herdacht Microsoft zijn besturingssysteem volledig, met een nieuwe Metro-interface vol virtuele tegeltjes. Zelfs de vertrouwde Start-knop moest eruit. Dat was niet naar de zin van vele gebruikers, en dus keerde de Start-knop terug in de Windows 8.1-update.

Microsoft zou nu ook het oude menu, dat achter de Start-button zit en uitklapbare lijstjes van toepassingen heeft, opnieuw willen oprakelen, zegt Windows-watcher Paul Thurrott. Dat zou gebeuren in Windows 8.2, de update met de codenaam Treshold die begin 2015 verwacht wordt.

Het aloude menu zou wel enkel toegankelijk worden voor desktopcomputers met Windows 8.2 en niet voor tablets met Windows 8.2 RT.

Bovendien zouden apps die normaal gezien uitsluitend in de Metro-interface werken, ook beschikbaar komen in de oude desktopinterface.

Hoewel het succesvollere Windows 7 volgend jaar wellicht volledig uit de verkoop gaat, lijkt het er dus op dat Microsoft toch een Windows 7-feel wil geven aan het toekomstige Windows 8.2. Microsoft heeft het bericht zelf niet bevestigd.

Met Windows 8 herdacht Microsoft zijn besturingssysteem volledig, met een nieuwe Metro-interface vol virtuele tegeltjes. Zelfs de vertrouwde Start-knop moest eruit. Dat was niet naar de zin van vele gebruikers, en dus keerde de Start-knop terug in de Windows 8.1-update. Microsoft zou nu ook het oude menu, dat achter de Start-button zit en uitklapbare lijstjes van toepassingen heeft, opnieuw willen oprakelen, zegt Windows-watcher Paul Thurrott. Dat zou gebeuren in Windows 8.2, de update met de codenaam Treshold die begin 2015 verwacht wordt. Het aloude menu zou wel enkel toegankelijk worden voor desktopcomputers met Windows 8.2 en niet voor tablets met Windows 8.2 RT. Bovendien zouden apps die normaal gezien uitsluitend in de Metro-interface werken, ook beschikbaar komen in de oude desktopinterface. Hoewel het succesvollere Windows 7 volgend jaar wellicht volledig uit de verkoop gaat, lijkt het er dus op dat Microsoft toch een Windows 7-feel wil geven aan het toekomstige Windows 8.2. Microsoft heeft het bericht zelf niet bevestigd.