Ruim een jaar geleden werd de digitale transformatie bij Ethias ingezet. Specifiek omwille van haar ervaring in de it-sector wordt Brigitte Buyle nu aangetrokken als cio met de uitdrukkelijke taak om die transformatie mee te ondersteunen. Ze wordt meteen ook lid van het directiecomité.

Buyle komt van IBM Benelux waar ze al sinds 2007 werkt en waar ze tot vorige maand nog vice president 'industries & business development' was. Daarvoor was ze al 2 jaar director 'systems & technologie' bij de Benelux-vestiging van 'Big Blue'. Het is de eerste keer dat er een vrouw haar intrede doet aan de top van Ethias.

Vorige maand moest ceo Bernard Thiry nog opstappen bij de verzekeraar. De socialistische vakbond SETca legde toen de link met een mogelijke overname van Ethias door Belfius. In zo'n scenario komt dan allicht NRB in de etalage: de Waalse ict-integrator die voor bijna drie vierde eigendom is van Ethias.

Ruim een jaar geleden werd de digitale transformatie bij Ethias ingezet. Specifiek omwille van haar ervaring in de it-sector wordt Brigitte Buyle nu aangetrokken als cio met de uitdrukkelijke taak om die transformatie mee te ondersteunen. Ze wordt meteen ook lid van het directiecomité.Buyle komt van IBM Benelux waar ze al sinds 2007 werkt en waar ze tot vorige maand nog vice president 'industries & business development' was. Daarvoor was ze al 2 jaar director 'systems & technologie' bij de Benelux-vestiging van 'Big Blue'. Het is de eerste keer dat er een vrouw haar intrede doet aan de top van Ethias.Vorige maand moest ceo Bernard Thiry nog opstappen bij de verzekeraar. De socialistische vakbond SETca legde toen de link met een mogelijke overname van Ethias door Belfius. In zo'n scenario komt dan allicht NRB in de etalage: de Waalse ict-integrator die voor bijna drie vierde eigendom is van Ethias.