Het betreft hier de Black Hornet Nano, een piepkleine cameradrone met een grootte van 10 centimeter en een gewicht van zestien gram.

Deze 'nanocopter' met ingebouwde camera lijkt op een speelgoedhelikoptertje, maar kan met een GPS-functie van op afstand bestuurd worden om vijandige regio's af te speuren. Het gadget heeft een bereik van 1 kilometer en kan 25 minuten autonoom in de lucht blijven hangen - ook bij winderig weer, zo beweert het Brits leger.

De soldaten gebruiken 160 van deze door het Noorse Prox Dynamics ontwikkelde cameradrones in Afghanistan.

Het betreft hier de Black Hornet Nano, een piepkleine cameradrone met een grootte van 10 centimeter en een gewicht van zestien gram. Deze 'nanocopter' met ingebouwde camera lijkt op een speelgoedhelikoptertje, maar kan met een GPS-functie van op afstand bestuurd worden om vijandige regio's af te speuren. Het gadget heeft een bereik van 1 kilometer en kan 25 minuten autonoom in de lucht blijven hangen - ook bij winderig weer, zo beweert het Brits leger. De soldaten gebruiken 160 van deze door het Noorse Prox Dynamics ontwikkelde cameradrones in Afghanistan.