De schoolkinderen krijgen 250 pond (ruim 325 euro) per week en kost en inwoning in Belmarsh, een van de luxe onderkomens van de dienst. De GCHQ organiseert dit jaar twee van dergelijke zesweekse bijeenkomsten op vier verschillende plekken, schrijft The Register. De kosten zouden worden gefinancierd uit een fondsenactie door een lid van de Britse adel die eind vorig jaar een bedrag van 3,2 miljard pond opleverde met als doel het internationaal terrorisme een halt toe te roepen.

GCHQ hoopt met de actie een weerwoord te hebben op de vaak veel hogere bedragen die de private sector neertelt voor het recruteren van talentvolle jonge IT'ers.

De schoolkinderen krijgen 250 pond (ruim 325 euro) per week en kost en inwoning in Belmarsh, een van de luxe onderkomens van de dienst. De GCHQ organiseert dit jaar twee van dergelijke zesweekse bijeenkomsten op vier verschillende plekken, schrijft The Register. De kosten zouden worden gefinancierd uit een fondsenactie door een lid van de Britse adel die eind vorig jaar een bedrag van 3,2 miljard pond opleverde met als doel het internationaal terrorisme een halt toe te roepen.GCHQ hoopt met de actie een weerwoord te hebben op de vaak veel hogere bedragen die de private sector neertelt voor het recruteren van talentvolle jonge IT'ers.