Een Brit die blijkbaar op zoek was naar informatie over ufo's in de computers van het Amerikaanse leger, riskeert na een jarenlange juridische strijd uitgeleverd te worden aan de Verenigde Staten.

Gary McKinnon, die aan een vorm van autisme lijdt, verloor voor het High Court in Londen zijn tot nog toe laatste poging om de uitlevering te voorkomen. In de VS riskeert de 43-jarige man een levenslange gevangenisstraf.

De werkloze man zou tussen 2001 en 2002 bijna 100 computers van het Amerikaanse leger, de luchtmacht, de marine, het Pentagon en het federaal ruimtevaartagentschap NASA vanuit een woning in Londen gekraakt hebben. Naar eigen zeggen was hij enkel op zoek naar informatie over ufo's. Mensenrechtengroepen en politici protesteren sinds lang tegen de uitlevering van de man.

Zijn advocaten willen de uitlevering verhinderen, omdat die "desastreuze gevolgen" zou hebben voor de gezondheid van de man. Of McKinnon opnieuw beroep kan aantekenen, zal op een latere datum beslist worden, vermoedelijk in september.

Bron: Belga

Een Brit die blijkbaar op zoek was naar informatie over ufo's in de computers van het Amerikaanse leger, riskeert na een jarenlange juridische strijd uitgeleverd te worden aan de Verenigde Staten. Gary McKinnon, die aan een vorm van autisme lijdt, verloor voor het High Court in Londen zijn tot nog toe laatste poging om de uitlevering te voorkomen. In de VS riskeert de 43-jarige man een levenslange gevangenisstraf. De werkloze man zou tussen 2001 en 2002 bijna 100 computers van het Amerikaanse leger, de luchtmacht, de marine, het Pentagon en het federaal ruimtevaartagentschap NASA vanuit een woning in Londen gekraakt hebben. Naar eigen zeggen was hij enkel op zoek naar informatie over ufo's. Mensenrechtengroepen en politici protesteren sinds lang tegen de uitlevering van de man. Zijn advocaten willen de uitlevering verhinderen, omdat die "desastreuze gevolgen" zou hebben voor de gezondheid van de man. Of McKinnon opnieuw beroep kan aantekenen, zal op een latere datum beslist worden, vermoedelijk in september. Bron: Belga