De Britse private equitygroep Apax zou exclusieve gesprekken voeren om de Belux-poot van Numericable over te nemen.

Dat schrijft De Tijd op basis van verschillende bronnen. Apax zou op het dossier werken samen met de Brusselse zakenman en voormalige Numericable-voorzitter Philippe Lhomme. Rothschild leidt het verkoopproces - dat in de laatste rechte lijn zou zitten - in goede banen. Toch is nog niet duidelijk of andere kandidaten alsnog zouden opgevist worden. Onder meer Telenet zou geïnteresseerd geweest zijn.

Numericable is in België enkel in Brussel actief en telt bij ons 110.000 abonnees (breedband en/of telefonie) en in Luxemburg nog eens 30.000. Het bedrijf zou volgens marktanalisten jaarlijks een omzet van 60 à 70 miljoen euro draaien en erg rendabel zijn. De overnameprijs kan oplopen tot enkele honderden miljoenen euro's, denkt De Tijd.

De Britse private equitygroep Apax zou exclusieve gesprekken voeren om de Belux-poot van Numericable over te nemen. Dat schrijft De Tijd op basis van verschillende bronnen. Apax zou op het dossier werken samen met de Brusselse zakenman en voormalige Numericable-voorzitter Philippe Lhomme. Rothschild leidt het verkoopproces - dat in de laatste rechte lijn zou zitten - in goede banen. Toch is nog niet duidelijk of andere kandidaten alsnog zouden opgevist worden. Onder meer Telenet zou geïnteresseerd geweest zijn. Numericable is in België enkel in Brussel actief en telt bij ons 110.000 abonnees (breedband en/of telefonie) en in Luxemburg nog eens 30.000. Het bedrijf zou volgens marktanalisten jaarlijks een omzet van 60 à 70 miljoen euro draaien en erg rendabel zijn. De overnameprijs kan oplopen tot enkele honderden miljoenen euro's, denkt De Tijd.