De Britse band Alt-J schaart zich achter een video-app die ervoor moet zorgen dat toeschouwers stoppen met het opnemen van liedjes of zelfs volledige optredens via hun smartphone. De applicatie Soundhalo geeft fans de mogelijkheid om de live-uitvoeringen van iedere song meteen na afloop te downloaden.

Een productieteam legt de concerten vast en maakt van iedere song een keurig gemixt en gemasterd MP4-bestand, dat fans meteen vanuit de cloud naar hun toestel kunnen downloaden, weliswaar tegen betaling.

De recente doortocht van Alt-J - de jongste winnaars van de Mercury Prize, de belangrijkste muzikale onderscheiding in Groot-Brittannië - in de Londense Brixton Academy was het eerste concert dat voor Soundhalo gecapteerd werd.

De app, die zich nog in een testfase bevindt, is beschikbaar voor Android-apparaten, en straks ook voor alle andere platforms.

ww.soundhalo.com

De Britse band Alt-J schaart zich achter een video-app die ervoor moet zorgen dat toeschouwers stoppen met het opnemen van liedjes of zelfs volledige optredens via hun smartphone. De applicatie Soundhalo geeft fans de mogelijkheid om de live-uitvoeringen van iedere song meteen na afloop te downloaden.Een productieteam legt de concerten vast en maakt van iedere song een keurig gemixt en gemasterd MP4-bestand, dat fans meteen vanuit de cloud naar hun toestel kunnen downloaden, weliswaar tegen betaling. De recente doortocht van Alt-J - de jongste winnaars van de Mercury Prize, de belangrijkste muzikale onderscheiding in Groot-Brittannië - in de Londense Brixton Academy was het eerste concert dat voor Soundhalo gecapteerd werd. De app, die zich nog in een testfase bevindt, is beschikbaar voor Android-apparaten, en straks ook voor alle andere platforms. ww.soundhalo.com