De Britse regering rustte al parlementsleden uit met een iPad, en bouwde een iPad-app voor David Cameron. Toch wordt de tablet nu verbannen van belangrijke meetings, uit vrees dat buitenlandse inlichtingendiensten het toestel als afluisterapparatuur zouden gebruiken.

Groot-Brittannië vreest in het bijzonder dat China, Rusland, Iran en Pakistan die mobiele toestellen via computervirussen als Trojaanse paarden tot microfoons en zenders kunnen omtoveren, zelfs al zijn ze uitgeschakeld. De laatste tijd raakte bekend dat heel wat wereldleiders, onder wie Duits bondskanselier Angela Merkel, afgeluisterd zijn geweest.

Zopas kondigde ook Belgisch premier Elio Di Rupo, wiens kabinet eveneens werd gehackt, aan gsm's te gaan verbieden tijdens belangrijke vergaderingen, om afluisteraars geen kans te geven.

De Britse regering rustte al parlementsleden uit met een iPad, en bouwde een iPad-app voor David Cameron. Toch wordt de tablet nu verbannen van belangrijke meetings, uit vrees dat buitenlandse inlichtingendiensten het toestel als afluisterapparatuur zouden gebruiken. Groot-Brittannië vreest in het bijzonder dat China, Rusland, Iran en Pakistan die mobiele toestellen via computervirussen als Trojaanse paarden tot microfoons en zenders kunnen omtoveren, zelfs al zijn ze uitgeschakeld. De laatste tijd raakte bekend dat heel wat wereldleiders, onder wie Duits bondskanselier Angela Merkel, afgeluisterd zijn geweest. Zopas kondigde ook Belgisch premier Elio Di Rupo, wiens kabinet eveneens werd gehackt, aan gsm's te gaan verbieden tijdens belangrijke vergaderingen, om afluisteraars geen kans te geven.