Afgelopen voorjaar kondigde het Amerikaanse Amazon aan meer dan een half miljard dollar te investeren in het Britse Deliveroo, dat daarmee zijn netwerk en technologisch team zou uitbreiden. Amazon verkrijgt ook een minderheidsbelang in Deliveroo, dat onder andere in België en Nederland concurreert met Takeaway.

De CMA gaat onder meer onderzoeken of met de investering door Amazon sprake zal zijn van een "substantiële afname" van de concurrentie in het Verenigd Koninkrijk. De kartelwaakhond mag voor het onderzoek wettelijk 24 weken uittrekken. Die termijn kan met maximaal acht weken worden verlengd.

Afgelopen voorjaar kondigde het Amerikaanse Amazon aan meer dan een half miljard dollar te investeren in het Britse Deliveroo, dat daarmee zijn netwerk en technologisch team zou uitbreiden. Amazon verkrijgt ook een minderheidsbelang in Deliveroo, dat onder andere in België en Nederland concurreert met Takeaway.De CMA gaat onder meer onderzoeken of met de investering door Amazon sprake zal zijn van een "substantiële afname" van de concurrentie in het Verenigd Koninkrijk. De kartelwaakhond mag voor het onderzoek wettelijk 24 weken uittrekken. Die termijn kan met maximaal acht weken worden verlengd.