Het onderzoek wordt gedaan door de Competition and Markets Authority (CMA) en er wordt vooral gekeken naar opslag die aan particulieren wordt aangeboden. De CMA heeft de indruk dat er wazig wordt omgegaan met tarieven en grootte van de cloudopslag. Recent onderzoek wees uit, dat 40 procent van de volwassen inwoners inmiddels gebruik maakt van opslag in de cloud.

Half gratis, half betaald

De tariefstructuur van de opslag is onduidelijk. Sommige aanbieders geven een deel van de capaciteit gratis weg, maar wanneer een gebruiker daar boven uit komt, gaat de kassa rinkelen. Soms wordt wel 40 pond (ruim 50 euro) per gigabyte per maand in rekening gebracht. En dat vindt de CMA echt te gek.

Onderzoek

In het onderzoek zal vooral worden gelet op plotselinge prijsstijgingen, vreemde clausules in contracten en wat er gebeurt wanneer een gebruiker zijn abonnement opzegt. In het laatste geval is van groot belang hoe de gegevens naar een nieuwe omgeving gebracht kunnen worden. Het onderzoek zal in mei volgend jaar worden afgerond.

Bron: Automatiseringgids

Het onderzoek wordt gedaan door de Competition and Markets Authority (CMA) en er wordt vooral gekeken naar opslag die aan particulieren wordt aangeboden. De CMA heeft de indruk dat er wazig wordt omgegaan met tarieven en grootte van de cloudopslag. Recent onderzoek wees uit, dat 40 procent van de volwassen inwoners inmiddels gebruik maakt van opslag in de cloud.Half gratis, half betaaldDe tariefstructuur van de opslag is onduidelijk. Sommige aanbieders geven een deel van de capaciteit gratis weg, maar wanneer een gebruiker daar boven uit komt, gaat de kassa rinkelen. Soms wordt wel 40 pond (ruim 50 euro) per gigabyte per maand in rekening gebracht. En dat vindt de CMA echt te gek.OnderzoekIn het onderzoek zal vooral worden gelet op plotselinge prijsstijgingen, vreemde clausules in contracten en wat er gebeurt wanneer een gebruiker zijn abonnement opzegt. In het laatste geval is van groot belang hoe de gegevens naar een nieuwe omgeving gebracht kunnen worden. Het onderzoek zal in mei volgend jaar worden afgerond.Bron: Automatiseringgids