Een nieuwe wet moet ervoor zorgen dat de platformen snel berichten verwijderen met daarin bijvoorbeeld de promotie van terreur of misbruik van kinderen.

Met de nieuwe regels kunnen ook de leidinggevenden van de bedrijven persoonlijk aansprakelijk worden gesteld bij een te weifelend optreden. De hoogte van de boetes wordt de komende maanden uitgedacht. Ook tegen het verspreiden van nepnieuws en inmenging bij verkiezingen worden maatregelen uitgewerkt.

Volgens de Britse regering wijzen de maatregelen de techbedrijven meer op hun verantwoordelijkheden. De aankondiging volgt kort op uitlatingen van Facebookbaas Mark Zuckerberg. Die wees er onlangs nog op dat overheden en toezichthouders een actievere rol moeten spelen bij toezicht.

Een nieuwe wet moet ervoor zorgen dat de platformen snel berichten verwijderen met daarin bijvoorbeeld de promotie van terreur of misbruik van kinderen.Met de nieuwe regels kunnen ook de leidinggevenden van de bedrijven persoonlijk aansprakelijk worden gesteld bij een te weifelend optreden. De hoogte van de boetes wordt de komende maanden uitgedacht. Ook tegen het verspreiden van nepnieuws en inmenging bij verkiezingen worden maatregelen uitgewerkt.Volgens de Britse regering wijzen de maatregelen de techbedrijven meer op hun verantwoordelijkheden. De aankondiging volgt kort op uitlatingen van Facebookbaas Mark Zuckerberg. Die wees er onlangs nog op dat overheden en toezichthouders een actievere rol moeten spelen bij toezicht.