De eenheid wordt de 'Twitter squad' genoemd. De vijf rechercheurs moeten sociale media afspeuren naar haat en dat doorgeven, zodat de daders kunnen worden opgepakt.

Niet iedereen is blij met de cyberrechercheurs. ''We willen meer politie op straat, geen gedachtepolitie. Online pesten is een steeds ernstiger probleem, maar de politie moet geen zaken opzoeken en veranderen in chatroombeheerders'', zegt leider Tim Farron van de Liberaal-Democraten.

Gal spuwen

De burgemeester van Londen had eerder onderzoek laten doen. Daaruit bleek dat 'online hate' steeds groter wordt. Op sociale media kunnen mensen anoniem hun gal spuwen. Agenten zijn niet in staat om het aan te pakken, ook omdat ze er niet genoeg verstand van hebben.

De eenheid krijgt de komende twee jaar 1,7 miljoen pond, omgerekend 1,5 miljoen euro.

(ANP/WK)

De eenheid wordt de 'Twitter squad' genoemd. De vijf rechercheurs moeten sociale media afspeuren naar haat en dat doorgeven, zodat de daders kunnen worden opgepakt.Niet iedereen is blij met de cyberrechercheurs. ''We willen meer politie op straat, geen gedachtepolitie. Online pesten is een steeds ernstiger probleem, maar de politie moet geen zaken opzoeken en veranderen in chatroombeheerders'', zegt leider Tim Farron van de Liberaal-Democraten.Gal spuwenDe burgemeester van Londen had eerder onderzoek laten doen. Daaruit bleek dat 'online hate' steeds groter wordt. Op sociale media kunnen mensen anoniem hun gal spuwen. Agenten zijn niet in staat om het aan te pakken, ook omdat ze er niet genoeg verstand van hebben.De eenheid krijgt de komende twee jaar 1,7 miljoen pond, omgerekend 1,5 miljoen euro.(ANP/WK)