Met de deal wil Brocade zijn enterprise netwerkportfolio uitbreiden. Het bedrijf focust zelf op netwerkoplossingen en vult dat nu aan met de draadloze producten van Ruckus Wireless. De overname moet tegen het derde kwartaal van het fiscaal jaar 2016 zijn afgerond.

Naar eigen zeggen worden de twee bedrijven samen de nummer 1 in storage area networking en als wifi service provider. Ook worden ze tweede in de markt voor datacenter networking en derde voor enterprise wireless lan.

Brocade legt ongeveer 1,5 miljard dollar op tafel voor de overname. Aandeelhouders van Ruckus krijgen 6,45 dollar en 0,75 aandeel van Brocade per gewoon aandeel van Ruckus op basis van de aandelenkoers op 1 april. Los van de overname kondigt het bedrijf ook aan dat het voor 800 miljoen dollar eigen aandelen zal opkopen.

Met de deal wil Brocade zijn enterprise netwerkportfolio uitbreiden. Het bedrijf focust zelf op netwerkoplossingen en vult dat nu aan met de draadloze producten van Ruckus Wireless. De overname moet tegen het derde kwartaal van het fiscaal jaar 2016 zijn afgerond.Naar eigen zeggen worden de twee bedrijven samen de nummer 1 in storage area networking en als wifi service provider. Ook worden ze tweede in de markt voor datacenter networking en derde voor enterprise wireless lan.Brocade legt ongeveer 1,5 miljard dollar op tafel voor de overname. Aandeelhouders van Ruckus krijgen 6,45 dollar en 0,75 aandeel van Brocade per gewoon aandeel van Ruckus op basis van de aandelenkoers op 1 april. Los van de overname kondigt het bedrijf ook aan dat het voor 800 miljoen dollar eigen aandelen zal opkopen.