De Chinezen wilden eigenlijk het hele bedrijf kopen, maar daar kwam geen toestemming voor. De Chinese en Amerikaanse autoriteiten moesten de deal uiterlijk afgelopen vrijdag goedkeuren, maar het groene licht bleef uit. Opera heeft niet bekendgemaakt wie dwarslag.

De Chinezen kopen nu de afdeling die browsers voor smartphones, tablets en desktops maakt. Die heeft 350 miljoen gebruikers. Ook de licenties gaan naar China. Opera Software ASA houdt de afdelingen voor apps, games, advertenties en tv-activiteiten. (ANP)

De Chinezen wilden eigenlijk het hele bedrijf kopen, maar daar kwam geen toestemming voor. De Chinese en Amerikaanse autoriteiten moesten de deal uiterlijk afgelopen vrijdag goedkeuren, maar het groene licht bleef uit. Opera heeft niet bekendgemaakt wie dwarslag.De Chinezen kopen nu de afdeling die browsers voor smartphones, tablets en desktops maakt. Die heeft 350 miljoen gebruikers. Ook de licenties gaan naar China. Opera Software ASA houdt de afdelingen voor apps, games, advertenties en tv-activiteiten. (ANP)