De eerste editie van BruCON in Brussel slaagde in het opzet van de vijf initiatiefnemers.

Het doel was immers een brug te slaan tussen de leden van zowel de hackerswereld, als de pleitbezorgers voor meer security, de ordediensten/overheid en de academische wereld. BruCON verschilt daardoor van andere securityevents die veeleer gericht zijn op het samenbrengen van bedrijven - in casu verkopers en kopers. Met 250 deelnemers werden de verwachtingen ruim overtroffen en waren de verschillende groepen ook voldoende vertegenwoordigd.

De initiatiefnemers onderstrepen dat de term 'hackers' in de positieve zin moet worden gezien, dus geen malafide of 'blackhat'-personages. Brucon mocht daardoor rekening op de steun van grote gereputeerde bedrijven, op de actieve medewerking van hackersverenigingen uit België en de omringende landen, en op organisaties van securityspecialisten. Met een breed en gevarieerd spectrum van onderwerpen - van social engineering langs IPv6 tot hardcore malware analyse - bracht BruCON ook een beklijvend overzicht van huidige en toekomstige problemen.

De contacten van de organisatoren in de security- en hackerswereld resulteerden in een groep van sprekers met aanzien en autoriteit (en voldoende humor om de soms pittiger securitytoestanden te presenteren). Hoe breed dat ging, werd geïllustreerd door een workshop van de The Open Organization of Lockpickers (TOOOL), zeg maar experten in het kraken van sloten.

Het is de bedoeling om BruCON voortaan jaarlijks te organiseren.

De eerste editie van BruCON in Brussel slaagde in het opzet van de vijf initiatiefnemers. Het doel was immers een brug te slaan tussen de leden van zowel de hackerswereld, als de pleitbezorgers voor meer security, de ordediensten/overheid en de academische wereld. BruCON verschilt daardoor van andere securityevents die veeleer gericht zijn op het samenbrengen van bedrijven - in casu verkopers en kopers. Met 250 deelnemers werden de verwachtingen ruim overtroffen en waren de verschillende groepen ook voldoende vertegenwoordigd. De initiatiefnemers onderstrepen dat de term 'hackers' in de positieve zin moet worden gezien, dus geen malafide of 'blackhat'-personages. Brucon mocht daardoor rekening op de steun van grote gereputeerde bedrijven, op de actieve medewerking van hackersverenigingen uit België en de omringende landen, en op organisaties van securityspecialisten. Met een breed en gevarieerd spectrum van onderwerpen - van social engineering langs IPv6 tot hardcore malware analyse - bracht BruCON ook een beklijvend overzicht van huidige en toekomstige problemen. De contacten van de organisatoren in de security- en hackerswereld resulteerden in een groep van sprekers met aanzien en autoriteit (en voldoende humor om de soms pittiger securitytoestanden te presenteren). Hoe breed dat ging, werd geïllustreerd door een workshop van de The Open Organization of Lockpickers (TOOOL), zeg maar experten in het kraken van sloten. Het is de bedoeling om BruCON voortaan jaarlijks te organiseren.