Naast sms-betalingen, kunnen Bruggelingen binnenkort ook via de smartphone betalen voor parkeerplaatsen. Op de parkeermeters komen QR-codes te staan die je met je mobiel toestel kan inscannen.

Al zal de mobiele betaalmethode niet onmiddellijk voor iedereen beschikbaar zijn, meldt schepen van Mobiliteit Annick Lambrecht (SP.A). In eerste instantie wordt het bijvoorbeeld ingevoerd voor buitenlandse bezoekers, aangezien zij niet per sms kunnen betalen.

Heusden-Zolder scoorde ruim een jaar geleden een Europese primeur met de invoering van het 'QR-parkeren'. Sinds 1 januari 2013 is deze betaalmethode echter afgeschaft, omdat er te weinig gebruik van gemaakt werd.

Naast sms-betalingen, kunnen Bruggelingen binnenkort ook via de smartphone betalen voor parkeerplaatsen. Op de parkeermeters komen QR-codes te staan die je met je mobiel toestel kan inscannen. Al zal de mobiele betaalmethode niet onmiddellijk voor iedereen beschikbaar zijn, meldt schepen van Mobiliteit Annick Lambrecht (SP.A). In eerste instantie wordt het bijvoorbeeld ingevoerd voor buitenlandse bezoekers, aangezien zij niet per sms kunnen betalen. Heusden-Zolder scoorde ruim een jaar geleden een Europese primeur met de invoering van het 'QR-parkeren'. Sinds 1 januari 2013 is deze betaalmethode echter afgeschaft, omdat er te weinig gebruik van gemaakt werd.