Mensen die met een beroerte opgenomen worden in het ziekenhuis, worden geacht om na het verlaten van het hospitaal hun bloeddruk en suikerspiegel regelmatig te laten controleren, genoeg te bewegen en niet te roken.

Veel mensen durven echter wel eens terugvallen op hun ongezonde levensstijl van voorheen, waardoor de kans op een nieuwe beroerte toeneemt.

Het AZ Sint-Lucas in Brugge wil dit vermijden, en gaat zijn ex-patiënten er daarom wekelijks via een persoonlijk Twitter-bericht aan herinneren om te waken over hun gezondheid.

Volgens de VRT gaat het om een proefproject. Blijkt de methode succesvol, dan zal deze nadien ook toegepast worden bij mensen met hart- en vaatziekten of patiënten die een heupoperatie hebben ondergaan.

Mensen die met een beroerte opgenomen worden in het ziekenhuis, worden geacht om na het verlaten van het hospitaal hun bloeddruk en suikerspiegel regelmatig te laten controleren, genoeg te bewegen en niet te roken. Veel mensen durven echter wel eens terugvallen op hun ongezonde levensstijl van voorheen, waardoor de kans op een nieuwe beroerte toeneemt. Het AZ Sint-Lucas in Brugge wil dit vermijden, en gaat zijn ex-patiënten er daarom wekelijks via een persoonlijk Twitter-bericht aan herinneren om te waken over hun gezondheid. Volgens de VRT gaat het om een proefproject. Blijkt de methode succesvol, dan zal deze nadien ook toegepast worden bij mensen met hart- en vaatziekten of patiënten die een heupoperatie hebben ondergaan.