Begin oktober zal de nieuwe technologieattaché van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn kantoor betrekken in de Californische Silicon Valley.

Zoals een tijdje terug werd aangekondigd, neemt de oprichting van een Brussels technologisch bureau in Silicon Valley nu concrete vorm aan. De nieuwe attaché is benoemd, maar zijn naam wordt nog geheim gehouden omdat hij momenteel nog bij zijn vorige werkgever werkt. Begin oktober moet de Brusselse 'antenne' in Silicon Valley dan geopend worden in Sunnyvale, naast de beroemde Stanford-universiteit.

De bedoeling is om in Silicon Valley bedrijven te prospecteren en hen warm te maken om zich te vestigen in Brussel en een continue lijn te verzorgen tussen Amerikaanse en Belgische investeerders. Ook rond research wil de attaché gaan werken, bijvoorbeeld door Brussels o&o te valoriseren in Silicon Valley. Het nieuwe kantoor is de vrucht van een missie die Bruxelles Invest&export in december 2010.

Overigens wordt ook Vlaanderen al enige tijd vertegenwoordigd in de Verenigde Staten. Annik Bouquet van 'Flanders Investment and Trade' (FIT) doet dat eveneens vanuit Silicon Valley.

Begin oktober zal de nieuwe technologieattaché van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn kantoor betrekken in de Californische Silicon Valley. Zoals een tijdje terug werd aangekondigd, neemt de oprichting van een Brussels technologisch bureau in Silicon Valley nu concrete vorm aan. De nieuwe attaché is benoemd, maar zijn naam wordt nog geheim gehouden omdat hij momenteel nog bij zijn vorige werkgever werkt. Begin oktober moet de Brusselse 'antenne' in Silicon Valley dan geopend worden in Sunnyvale, naast de beroemde Stanford-universiteit. De bedoeling is om in Silicon Valley bedrijven te prospecteren en hen warm te maken om zich te vestigen in Brussel en een continue lijn te verzorgen tussen Amerikaanse en Belgische investeerders. Ook rond research wil de attaché gaan werken, bijvoorbeeld door Brussels o&o te valoriseren in Silicon Valley. Het nieuwe kantoor is de vrucht van een missie die Bruxelles Invest&export in december 2010. Overigens wordt ook Vlaanderen al enige tijd vertegenwoordigd in de Verenigde Staten. Annik Bouquet van 'Flanders Investment and Trade' (FIT) doet dat eveneens vanuit Silicon Valley.