Het Centrum voor Informatica voor het Brussels gewest (CIBG) test draadloos internet, gratis toegankelijk voor iedereen overal in Brussel.

Een eerste antenne werd al geplaatst, schrijft La Capitale. De antenne werd geplaatst op een reclamepaneel ergens tussen de Louizalaan en de Vleurgatsesteenweg. Er wordt onderhandeld met JCDecaux en Clearchannel, die de reclamepanelen in Brussel beheren. Het zou de bedoeling zijn de panelen uit te rusten met wifi, omdat die over de nodige voeding beschikken.

Het CIBG is niet van plan te concurreren met de traditionele internetleveranciers. Er wordt immers gedacht aan een beperkte toegankelijkheid. Het draadloos internet zou bijvoorbeeld gratis zijn, maar met een beperkte capaciteit. Of het zou bijvoorbeeld enkel toegankelijk kunnen zijn voor de armsten.

Bron: Belga

Het Centrum voor Informatica voor het Brussels gewest (CIBG) test draadloos internet, gratis toegankelijk voor iedereen overal in Brussel. Een eerste antenne werd al geplaatst, schrijft La Capitale. De antenne werd geplaatst op een reclamepaneel ergens tussen de Louizalaan en de Vleurgatsesteenweg. Er wordt onderhandeld met JCDecaux en Clearchannel, die de reclamepanelen in Brussel beheren. Het zou de bedoeling zijn de panelen uit te rusten met wifi, omdat die over de nodige voeding beschikken. Het CIBG is niet van plan te concurreren met de traditionele internetleveranciers. Er wordt immers gedacht aan een beperkte toegankelijkheid. Het draadloos internet zou bijvoorbeeld gratis zijn, maar met een beperkte capaciteit. Of het zou bijvoorbeeld enkel toegankelijk kunnen zijn voor de armsten. Bron: Belga