De komende drie jaar krijgen reizigers op 's lands nationale luchthaven Brussels Airport draadloos internet van Telenet voorgeschoteld. Belgacom zag zich gepasseerd worden in de gunning van het contract.

Het nieuws staat in De Tijd. De voorbije 3 jaar waren de hotspots en bijhorende internetconnectie op de luchthaven van Belgacom. De telecomreus had in 2004 het contract in de wacht gesleept toen de deal met het Britse Megabeam - later overgenomen door Swisscom - afliep. Maar het goede nieuws voor Belgacom was van korte duur, want Telenet gaat nu met de opdracht aan de haal.

De waarde van het contract is niet bekend. Het werd al in september getekend maar Telenet wilde wachten met de bekendmaking tot de verdeelautomaten voor prepaidkaarten geïnstalleerd waren.

Alle publieke plaatsen op de luchthaven krijgen internetdekking via 56 basisstations. Dat is het dubbele van wat Belgacom had geïnstalleerd. Telenet wijst in de selectieprocedure ook op het belang van de roamingcontracten die het bedrijf heeft met buitenlandse spelers, wat van waarde is voor een luchthaven.

De komende drie jaar krijgen reizigers op 's lands nationale luchthaven Brussels Airport draadloos internet van Telenet voorgeschoteld. Belgacom zag zich gepasseerd worden in de gunning van het contract. Het nieuws staat in De Tijd. De voorbije 3 jaar waren de hotspots en bijhorende internetconnectie op de luchthaven van Belgacom. De telecomreus had in 2004 het contract in de wacht gesleept toen de deal met het Britse Megabeam - later overgenomen door Swisscom - afliep. Maar het goede nieuws voor Belgacom was van korte duur, want Telenet gaat nu met de opdracht aan de haal. De waarde van het contract is niet bekend. Het werd al in september getekend maar Telenet wilde wachten met de bekendmaking tot de verdeelautomaten voor prepaidkaarten geïnstalleerd waren. Alle publieke plaatsen op de luchthaven krijgen internetdekking via 56 basisstations. Dat is het dubbele van wat Belgacom had geïnstalleerd. Telenet wijst in de selectieprocedure ook op het belang van de roamingcontracten die het bedrijf heeft met buitenlandse spelers, wat van waarde is voor een luchthaven.