De publiek-private samenwerking voor het Brusselse Microsoft Innovation Center (MIC) wordt met drie jaar verlengd. Dat heeft de Brusselse Minister van Economie Céline Fremault aangekondigd tijdens de opening van het nieuwe Microsoft Center in de hoofdstad. Het Brusselse Ministerie van Economie en Tewerkstelling en Microsoft zetten al sinds 2011 hun schouders onder het innovatiecentrum. Brussel investeert jaarlijks 250.000 euro in dat project, en Microsoft zelf verdubbelt dat bedrag nog eens.

Sinds de opstart twee jaar geleden zouden er al 30 start-ups gelanceerd zijn onder de auspiciën van het MIC, en zou het centrum al 131 mensen aan een job hebben geholpen. Bovendien werden er al 365 'Microsoft-certificaten' uitgedeeld.

Tijdens de komende drie jaar zal het MIC, dat mee verhuisde naar het nieuwe Microsoft Center in de Montoyerstraat, naar eigen zeggen meer dan ooit focussen op interessante stages voor de jeugd én op vrouwen in ict.

"Vrouwen zijn sowieso ondervertegenwoordigd in die markt, dus een focus op dat deel van de bevolking kan zeker geen kwaad", glimlachte Fremault.

De minister benadrukte daarbij dat - op een moment dat de jeugdwerkloosheid piekt in Brussel - er niet minder dan 3.000 ict-gerelateerde vacatures zijn in de hoofdstad, en dat alle initiatieven die kunnen helpen om die vacatures ingevuld te krijgen, meer dan welkom zijn.

Youthspark Ook het Youthspark-initiatief van Microsoft wil zijn duit in het zakje doen. Youthspark is een wereldwijd programma van Microsoft waarbij het technologiebedrijf tegen 2015 kansen wil creëren voor niet minder dan 300 miljoen jongeren in meer dan 100 landen.

Het programma voorziet daarbij in computerlessen, zomerkampen voor ondernemers, en betaalde stageplaatsen bij Microsoft of bij partners van Redmond. "Vorig jaar hebben we in Europa 4.500 dergelijke stageplaatsen gecreëerd", aldus executive vp Brad Smith van Microsoft. "In 2014 moeten er dat zeker 9.000 worden."

In het kader van YouthSpark en de prioriteiten van het MIC Brussel voor de komende drie jaar zullen er dus tal van zomersessies georganiseerd worden voor jongeren en voor ondernemers. Die zullen plaatsvinden in het nieuwe gebouw van het MIC Brussel.

MIC Microsoft Innovation Centers zijn publiek-private instrumenten voor economische ontwikkeling, en hebben als doel de oprichting van bedrijven in de technologische sector te vergemakkelijken en de ontwikkeling van starters op te volgen.

Momenteel zijn er een 30-tal MIC's in Europa. In België bestaat er sinds maart 2009 een MIC in Bergen, en er werden 2 nieuwe afdelingen opgericht in Genk en Kortrijk. Iets meer dan twee jaar geleden, in september 2011, zag het MIC Brussels het levenslicht.

Elke maand biedt het MIC Brussels activiteiten aan rond de coaching van ondernemers, en organiseert het netwerking-evenementen zoals de MIC Thursday en praktische sessies voor ontwikkelaars over Windows Phone, HTML5 en Windows Azure (het cloud-aanbod van MS).

De publiek-private samenwerking voor het Brusselse Microsoft Innovation Center (MIC) wordt met drie jaar verlengd. Dat heeft de Brusselse Minister van Economie Céline Fremault aangekondigd tijdens de opening van het nieuwe Microsoft Center in de hoofdstad. Het Brusselse Ministerie van Economie en Tewerkstelling en Microsoft zetten al sinds 2011 hun schouders onder het innovatiecentrum. Brussel investeert jaarlijks 250.000 euro in dat project, en Microsoft zelf verdubbelt dat bedrag nog eens. Sinds de opstart twee jaar geleden zouden er al 30 start-ups gelanceerd zijn onder de auspiciën van het MIC, en zou het centrum al 131 mensen aan een job hebben geholpen. Bovendien werden er al 365 'Microsoft-certificaten' uitgedeeld. Tijdens de komende drie jaar zal het MIC, dat mee verhuisde naar het nieuwe Microsoft Center in de Montoyerstraat, naar eigen zeggen meer dan ooit focussen op interessante stages voor de jeugd én op vrouwen in ict. "Vrouwen zijn sowieso ondervertegenwoordigd in die markt, dus een focus op dat deel van de bevolking kan zeker geen kwaad", glimlachte Fremault. De minister benadrukte daarbij dat - op een moment dat de jeugdwerkloosheid piekt in Brussel - er niet minder dan 3.000 ict-gerelateerde vacatures zijn in de hoofdstad, en dat alle initiatieven die kunnen helpen om die vacatures ingevuld te krijgen, meer dan welkom zijn. Youthspark Ook het Youthspark-initiatief van Microsoft wil zijn duit in het zakje doen. Youthspark is een wereldwijd programma van Microsoft waarbij het technologiebedrijf tegen 2015 kansen wil creëren voor niet minder dan 300 miljoen jongeren in meer dan 100 landen. Het programma voorziet daarbij in computerlessen, zomerkampen voor ondernemers, en betaalde stageplaatsen bij Microsoft of bij partners van Redmond. "Vorig jaar hebben we in Europa 4.500 dergelijke stageplaatsen gecreëerd", aldus executive vp Brad Smith van Microsoft. "In 2014 moeten er dat zeker 9.000 worden." In het kader van YouthSpark en de prioriteiten van het MIC Brussel voor de komende drie jaar zullen er dus tal van zomersessies georganiseerd worden voor jongeren en voor ondernemers. Die zullen plaatsvinden in het nieuwe gebouw van het MIC Brussel. MIC Microsoft Innovation Centers zijn publiek-private instrumenten voor economische ontwikkeling, en hebben als doel de oprichting van bedrijven in de technologische sector te vergemakkelijken en de ontwikkeling van starters op te volgen.Momenteel zijn er een 30-tal MIC's in Europa. In België bestaat er sinds maart 2009 een MIC in Bergen, en er werden 2 nieuwe afdelingen opgericht in Genk en Kortrijk. Iets meer dan twee jaar geleden, in september 2011, zag het MIC Brussels het levenslicht.Elke maand biedt het MIC Brussels activiteiten aan rond de coaching van ondernemers, en organiseert het netwerking-evenementen zoals de MIC Thursday en praktische sessies voor ontwikkelaars over Windows Phone, HTML5 en Windows Azure (het cloud-aanbod van MS).