Als er volgend jaar geen beterschap is, zullen er bij de MIVB koppen rollen. Dat zei Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet in de commissie Infrastructuur van het Brussels parlement.

Smet werd in de commissie aan de tand gevoeld door parlementsleden Rachid Madrane (PS), Caroline Persoons (MR), Hervé Doyen (cdH) en Céline Delforge (Ecolo). Ouders en studenten zouden volgens hen in september soms uren hebben moeten wachten aan de loketten van de MIVB voor een schoolabonnement.

Smet bevestigde dat de wachtrijen langer waren dan gebruikelijk en dat dat te wijten was aan de invoer van de nieuwe Mobib-chipkaart. Ook zouden er langere wachtrijen zijn omdat de Vlaamse regering een goedkoop abonnement biedt aan de eerste 8.000 studenten die studeren aan een aantal Vlaamse onderwijsinstellingen in de hoofdstad.

Parlementslid Madrane zei dat minister Smet niet verantwoordelijk kan gesteld worden voor een intern probleem van de MIVB. Wel vroeg hij om naar oplossingen te zoeken: dat er abonnementen vanaf de maand mei kunnen aangevraagd worden of dat er automatische verdelers worden geplaatst in gemeentehuizen.

Smet veegde de voorstellen niet van tafel. Hij zei wel dat er volgend jaar al beterschap moest verwacht worden, omdat de Mobib-kaart ondertussen werd ingevoerd bij verschillende categorieën klanten.

Bron: Belga

Als er volgend jaar geen beterschap is, zullen er bij de MIVB koppen rollen. Dat zei Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet in de commissie Infrastructuur van het Brussels parlement. Smet werd in de commissie aan de tand gevoeld door parlementsleden Rachid Madrane (PS), Caroline Persoons (MR), Hervé Doyen (cdH) en Céline Delforge (Ecolo). Ouders en studenten zouden volgens hen in september soms uren hebben moeten wachten aan de loketten van de MIVB voor een schoolabonnement. Smet bevestigde dat de wachtrijen langer waren dan gebruikelijk en dat dat te wijten was aan de invoer van de nieuwe Mobib-chipkaart. Ook zouden er langere wachtrijen zijn omdat de Vlaamse regering een goedkoop abonnement biedt aan de eerste 8.000 studenten die studeren aan een aantal Vlaamse onderwijsinstellingen in de hoofdstad. Parlementslid Madrane zei dat minister Smet niet verantwoordelijk kan gesteld worden voor een intern probleem van de MIVB. Wel vroeg hij om naar oplossingen te zoeken: dat er abonnementen vanaf de maand mei kunnen aangevraagd worden of dat er automatische verdelers worden geplaatst in gemeentehuizen. Smet veegde de voorstellen niet van tafel. Hij zei wel dat er volgend jaar al beterschap moest verwacht worden, omdat de Mobib-kaart ondertussen werd ingevoerd bij verschillende categorieën klanten. Bron: Belga