De e-mailadressen van alle Brusselse parlementsleden hebben eenzelfde uniform wachtwoord gekregen, waardoor binnenbreken in de e-mailaccounts momenteel kinderspel is. Dat zegt sp.a-parlementslid Elke Roex.

Roex liet gisterenmiddag op Twitter weten dat elk mailadres van het Brussels parlement hetzelfde wachtwoord had gekregen. "CIRB (Het Centrum voor Informatica voor het Brusselse Gewest, nvdr.) heeft elk password in hetzelfde veranderd #fail", zo twitterde de sp.a-politica. "Van openbaarheid gesproken: CIRB geeft alle Bxlse parlementsleden een uniform paswoord. Welke mail wil je checken? #fail #bruparl", voegde ze er nog aan toe.

De mailaccounts van de leden en het personeel van het Brusselse parlement worden momenteel geüpdatet. Het CIRB heeft aan iedereen echter eenzelfde uniform wachtwoord gegeven. Bovendien werd enige tijd geleden aan iedereen eenzelfde mail gestuurd, waarin het uniforme paswoord werd toegelicht. "Het gaat om de eerste letter van de familienaam, gevolgd door de eerste letter van de voornaam en een uniform woord", licht Roex op de website van De Standaard toe. "Wie de naam van een parlementslid weet, heeft nu dus toegang tot zijn e-mailaccount", stelt ze.

"Ik heb het daarnet met de account van mijn collega Fouad Ahidar geprobeerd, en dat lukte. Ook de MR-fractie probeerde onderling toegang tot elkaars mailbox te krijgen, en dat ging zonder problemen."

Bron: Belga

De e-mailadressen van alle Brusselse parlementsleden hebben eenzelfde uniform wachtwoord gekregen, waardoor binnenbreken in de e-mailaccounts momenteel kinderspel is. Dat zegt sp.a-parlementslid Elke Roex. Roex liet gisterenmiddag op Twitter weten dat elk mailadres van het Brussels parlement hetzelfde wachtwoord had gekregen. "CIRB (Het Centrum voor Informatica voor het Brusselse Gewest, nvdr.) heeft elk password in hetzelfde veranderd #fail", zo twitterde de sp.a-politica. "Van openbaarheid gesproken: CIRB geeft alle Bxlse parlementsleden een uniform paswoord. Welke mail wil je checken? #fail #bruparl", voegde ze er nog aan toe. De mailaccounts van de leden en het personeel van het Brusselse parlement worden momenteel geüpdatet. Het CIRB heeft aan iedereen echter eenzelfde uniform wachtwoord gegeven. Bovendien werd enige tijd geleden aan iedereen eenzelfde mail gestuurd, waarin het uniforme paswoord werd toegelicht. "Het gaat om de eerste letter van de familienaam, gevolgd door de eerste letter van de voornaam en een uniform woord", licht Roex op de website van De Standaard toe. "Wie de naam van een parlementslid weet, heeft nu dus toegang tot zijn e-mailaccount", stelt ze. "Ik heb het daarnet met de account van mijn collega Fouad Ahidar geprobeerd, en dat lukte. Ook de MR-fractie probeerde onderling toegang tot elkaars mailbox te krijgen, en dat ging zonder problemen." Bron: Belga