De Brusselse administratie moet niet weten van draadloze wifi-toepassingen. De schippers in de haven van Brussel krijgen in mei wel gratis wifi-toegang.

In Brussel zouden er vandaag naar schatting zo'n 900 wifi accesspunten (antennes) zijn. Daarop kan iedereen gratis surfen. Het gaat om een dienst van het Centrum voor Informatica voor het Brusselse Gewest, CIBG. De integratie gebeurde door Imtech, de apparatuur is van Meru Networks.

Het was de dochter van minister Guy Vanhengel die haar vader er enkele jaren geleden op wees dat het tijd werd dat de campus van de VUB uitgerust werd met wifi. Sindsdien zijn de universiteiten en vijf hogescholen uitgerust met een dergelijk draadloos netwerk, goed voor zowat 350 accesspunten. . Eén op vijf studenten maakt er van gebruik. 20 procent komt overeen met het aantal laptopgebruikers in het hoger onderwijs. Maar ook heel wat iPhone bezitters surfen op het wifi-net. In de Erasmus hogeschool zou volgens een woordvoerder één op twee studenten over een iPhone beschikken.

Ook alle kabinetten van het Brussels Gewest zijn uitgerust met wifi, maar opvallend is dat de Brusselse administratie er niet van moet weten, op uitzondering uiteraard van buitenlandse handel, van Guy Vanhengel. "Er is totaal geen interesse. De it-beheerders zijn er blijkbaar bang voor", vertelt Nadya De Beule, woordvoerster van minister Vanhengel.

Over enkele maanden, in mei, wordt ook de haven van Brussel uitgerust met wifi. Alle schippers krijgen dan gratis internet. "Uiteindelijk willen we graag heel Brussel met wifi dekken, maar dat kan niet wegens regulatorische problemen rond concurrentievervalsing." aldus De Beule.

De Brusselse administratie moet niet weten van draadloze wifi-toepassingen. De schippers in de haven van Brussel krijgen in mei wel gratis wifi-toegang. In Brussel zouden er vandaag naar schatting zo'n 900 wifi accesspunten (antennes) zijn. Daarop kan iedereen gratis surfen. Het gaat om een dienst van het Centrum voor Informatica voor het Brusselse Gewest, CIBG. De integratie gebeurde door Imtech, de apparatuur is van Meru Networks. Het was de dochter van minister Guy Vanhengel die haar vader er enkele jaren geleden op wees dat het tijd werd dat de campus van de VUB uitgerust werd met wifi. Sindsdien zijn de universiteiten en vijf hogescholen uitgerust met een dergelijk draadloos netwerk, goed voor zowat 350 accesspunten. . Eén op vijf studenten maakt er van gebruik. 20 procent komt overeen met het aantal laptopgebruikers in het hoger onderwijs. Maar ook heel wat iPhone bezitters surfen op het wifi-net. In de Erasmus hogeschool zou volgens een woordvoerder één op twee studenten over een iPhone beschikken. Ook alle kabinetten van het Brussels Gewest zijn uitgerust met wifi, maar opvallend is dat de Brusselse administratie er niet van moet weten, op uitzondering uiteraard van buitenlandse handel, van Guy Vanhengel. "Er is totaal geen interesse. De it-beheerders zijn er blijkbaar bang voor", vertelt Nadya De Beule, woordvoerster van minister Vanhengel. Over enkele maanden, in mei, wordt ook de haven van Brussel uitgerust met wifi. Alle schippers krijgen dan gratis internet. "Uiteindelijk willen we graag heel Brussel met wifi dekken, maar dat kan niet wegens regulatorische problemen rond concurrentievervalsing." aldus De Beule.