De hotels in Brussel en Diegem blijken veruit de meest populaire hotspots voor zakelijk gebruik. Dat blijkt uit de halfjaarlijkse cijfers van iPass, een wereldwijde aanbieder van zakelijke wifi-diensten.

De top-15 wordt aangevoerd door het NH Brussels Airport in Diegem, waar in het afgelopen halfjaar in totaal 1126 sessies opgezet werden door iPass-klanten. In totaal vertoefden ze gezamenlijk 2852 uur online. Dat geeft een gemiddelde duur van meer dan twee en een half uur per sessie. De hotspot wordt uitgebaat door Swisscom, dat via een roamingovereenkomst ook iPass-gebruikers toegang geeft. Een soortgelijke samenwerking bestaat er ook voor de Telenet-hotspots, dus hoeft het niet te verbazen dat ze talrijk aanwezig zijn in deze ranking.

Slechts één hotspot uit de top-15 is géén hotel, en dat is het Q8-tankstation in Mortsel - een van de hotspots uit het Telenet-netwerk. Opmerkelijk is ook dat de gemiddelde duur per sessie in Mortsel toch ruim anderhalf uur bedraagt. Katia Van Bouwel, retail marketingmanager bij Q8, nuanceert de cijfers: "Volgens de cijfers die wij van uitbater Telenet krijgen, is het niet Mortsel maar Ranst dat de meest gebruikte hotspot van het Q8-netwerk is". Een verschil dat te verklaren valt, doordat Telenet ook vouchers verkoopt en residentiële abonnementen toegang geeft, terwijl iPass alleen de eigen (business-)klanten meetelt.

Hoe dan ook zit het gebruik van hotspots duidelijk nog steeds in de lift bij zakelijke gebruikers. Vorig jaar registreerde iPass in de eerste helft van het jaar nog 12.414 internetsessies: een totaal dat nu al bereikt wordt door alleen nog maar de top-20.

De eerste niet-Brusselse hotspot vinden we op de vijfde plaats (het Novotel-hotel in Mechelen). Ook het Leuvense hotel van dezelfde keten prijkt in de lijst.

De hotels in Brussel en Diegem blijken veruit de meest populaire hotspots voor zakelijk gebruik. Dat blijkt uit de halfjaarlijkse cijfers van iPass, een wereldwijde aanbieder van zakelijke wifi-diensten. De top-15 wordt aangevoerd door het NH Brussels Airport in Diegem, waar in het afgelopen halfjaar in totaal 1126 sessies opgezet werden door iPass-klanten. In totaal vertoefden ze gezamenlijk 2852 uur online. Dat geeft een gemiddelde duur van meer dan twee en een half uur per sessie. De hotspot wordt uitgebaat door Swisscom, dat via een roamingovereenkomst ook iPass-gebruikers toegang geeft. Een soortgelijke samenwerking bestaat er ook voor de Telenet-hotspots, dus hoeft het niet te verbazen dat ze talrijk aanwezig zijn in deze ranking. Slechts één hotspot uit de top-15 is géén hotel, en dat is het Q8-tankstation in Mortsel - een van de hotspots uit het Telenet-netwerk. Opmerkelijk is ook dat de gemiddelde duur per sessie in Mortsel toch ruim anderhalf uur bedraagt. Katia Van Bouwel, retail marketingmanager bij Q8, nuanceert de cijfers: "Volgens de cijfers die wij van uitbater Telenet krijgen, is het niet Mortsel maar Ranst dat de meest gebruikte hotspot van het Q8-netwerk is". Een verschil dat te verklaren valt, doordat Telenet ook vouchers verkoopt en residentiële abonnementen toegang geeft, terwijl iPass alleen de eigen (business-)klanten meetelt. Hoe dan ook zit het gebruik van hotspots duidelijk nog steeds in de lift bij zakelijke gebruikers. Vorig jaar registreerde iPass in de eerste helft van het jaar nog 12.414 internetsessies: een totaal dat nu al bereikt wordt door alleen nog maar de top-20. De eerste niet-Brusselse hotspot vinden we op de vijfde plaats (het Novotel-hotel in Mechelen). Ook het Leuvense hotel van dezelfde keten prijkt in de lijst.