De Franse kabelgroep Numericable heeft haar Belgische en Luxemburgse dochters, het vroegere Coditel, in de etalage gezet. Mogelijk kan Telenet zo zijn actieradius uitbreiden.

Het verkoopproces zit volgens de krant De Tijd in een pril stadium. Niettemin werd al zakenbank Rothschild aangesteld om het dossier te begeleiden.

Numericable, dat tv-zenders verdeelt en ook internet en telefonie aanbiedt, bedient 120.000 tot 150.000 klanten en is in België uitsluitend in Brussel actief. Het bedrijf heet erg rendabel te zijn.

Volgens De Tijd gaat het niet om een groot overnamedossier, maar is het wel strategisch belangrijk. Numericable is een van de laatste kabelspelers in België die nog niet behoren tot een van de twee grote blokken in de sector, Telenet en het Brussels-Waalse Voo. Behalve Numericable blijven enkel de kleine spelers Wolu-TV, actief in Sint-Lambrechts-Woluwe, en AIESH in Henegouwen over. Wolu-TV werkt trouwens al samen met Telenet.

Voor Telenet én Voo is het een van de laatste kansen om zich binnen de landsgrenzen te versterken. Er valt volgens de krant concurrentie te verwachten, mogelijk van financiële partijen en van Belgacom.

Bron: Belga/De Tijd

De Franse kabelgroep Numericable heeft haar Belgische en Luxemburgse dochters, het vroegere Coditel, in de etalage gezet. Mogelijk kan Telenet zo zijn actieradius uitbreiden. Het verkoopproces zit volgens de krant De Tijd in een pril stadium. Niettemin werd al zakenbank Rothschild aangesteld om het dossier te begeleiden. Numericable, dat tv-zenders verdeelt en ook internet en telefonie aanbiedt, bedient 120.000 tot 150.000 klanten en is in België uitsluitend in Brussel actief. Het bedrijf heet erg rendabel te zijn. Volgens De Tijd gaat het niet om een groot overnamedossier, maar is het wel strategisch belangrijk. Numericable is een van de laatste kabelspelers in België die nog niet behoren tot een van de twee grote blokken in de sector, Telenet en het Brussels-Waalse Voo. Behalve Numericable blijven enkel de kleine spelers Wolu-TV, actief in Sint-Lambrechts-Woluwe, en AIESH in Henegouwen over. Wolu-TV werkt trouwens al samen met Telenet. Voor Telenet én Voo is het een van de laatste kansen om zich binnen de landsgrenzen te versterken. Er valt volgens de krant concurrentie te verwachten, mogelijk van financiële partijen en van Belgacom. Bron: Belga/De Tijd