Brussel is van plan om wifi-antennes te plaatsen in alle uitgangen van de metrostations. Vooral toeristen zouden dan draadloos én gratis informatiediensten kunnen raadplegen.

De offerte-aanvraag wordt op dit moment voorbereid. Het gaat om een honderdtal metrostations die nog voor eind dit jaar uitgerust moeten zijn met een draadloze wifi-oplossing. "Dit project is grotendeels gericht op toeristen, maar is ook voor de Brusselaars bestemd. Steeds meer pda's en gsm-toestellen worden uitgerust met wifi. Daarmee kunnen ze dan informatiediensten over de stad Brussel raadplegen. De meeste metrostations bevinden zich immers binnen de Brusselse kleine ring", vertelt directeur-generaal Hervé Feuillein van het CIBG, het Centrum voor Informatica voor het Brussels Gewest. Het budget voor dit wifi-project zou om en bij het miljoen euro bedragen.

Het CIBG heeft eerder ook de hele universiteitscampus van de VUB-ULB uitgerust met 75 wifi-antennes. Die draadloze toegang wordt nu uitgebreid met de ULB-campus Solbosch in Etterbeek en het Algemeen Ziekenhuis van de VUB. Hiervoor werd zopas een bedrag van 2,5 miljoen euro uitgetrokken.

Brussel is van plan om wifi-antennes te plaatsen in alle uitgangen van de metrostations. Vooral toeristen zouden dan draadloos én gratis informatiediensten kunnen raadplegen. De offerte-aanvraag wordt op dit moment voorbereid. Het gaat om een honderdtal metrostations die nog voor eind dit jaar uitgerust moeten zijn met een draadloze wifi-oplossing. "Dit project is grotendeels gericht op toeristen, maar is ook voor de Brusselaars bestemd. Steeds meer pda's en gsm-toestellen worden uitgerust met wifi. Daarmee kunnen ze dan informatiediensten over de stad Brussel raadplegen. De meeste metrostations bevinden zich immers binnen de Brusselse kleine ring", vertelt directeur-generaal Hervé Feuillein van het CIBG, het Centrum voor Informatica voor het Brussels Gewest. Het budget voor dit wifi-project zou om en bij het miljoen euro bedragen. Het CIBG heeft eerder ook de hele universiteitscampus van de VUB-ULB uitgerust met 75 wifi-antennes. Die draadloze toegang wordt nu uitgebreid met de ULB-campus Solbosch in Etterbeek en het Algemeen Ziekenhuis van de VUB. Hiervoor werd zopas een bedrag van 2,5 miljoen euro uitgetrokken.