De huidige internetverbindingen in Belgische scholen, die werken met koper of kabel, zijn ontoereikend, zo wees de studie Survey of Schools: ICT in Education eind vorig jaar uit. Slechts 30 procent van de middelbare scholen heeft een internetaansluiting met een capaciteit van meer dan 30 Mbps.

"Op het internet zitten is niet meer genoeg", zegt Brussels Minister voor Informatica Brigitte Gouwels in een persbericht. Zij wil met het project 'Fiber to the School' - een samenwerking met het Centrum voor Informatica voor het Brusselse Gewest (CIBG) - alle Brusselse middelbare scholen van breedbandinternet via glasvezel voorzien, wat veel grotere internetcapaciteiten mogelijk maakt.

Tegen de volgende legislatuur moet dit gerealiseerd zijn. Alle scholen worden aangesloten op het gewestelijke netwerk IRISnet. Eén school met glasvezelverbindingen uitrusten, houdt een investering van zo'n 35.000 euro in.

Fiber to the School kadert in het Multimediaplan van het Brussels Gewest, beheerd door het CIBG. Dit plan zorgt sinds 1998 voor computerapparatuur en internet in scholen. (MI)

De huidige internetverbindingen in Belgische scholen, die werken met koper of kabel, zijn ontoereikend, zo wees de studie Survey of Schools: ICT in Education eind vorig jaar uit. Slechts 30 procent van de middelbare scholen heeft een internetaansluiting met een capaciteit van meer dan 30 Mbps. "Op het internet zitten is niet meer genoeg", zegt Brussels Minister voor Informatica Brigitte Gouwels in een persbericht. Zij wil met het project 'Fiber to the School' - een samenwerking met het Centrum voor Informatica voor het Brusselse Gewest (CIBG) - alle Brusselse middelbare scholen van breedbandinternet via glasvezel voorzien, wat veel grotere internetcapaciteiten mogelijk maakt. Tegen de volgende legislatuur moet dit gerealiseerd zijn. Alle scholen worden aangesloten op het gewestelijke netwerk IRISnet. Eén school met glasvezelverbindingen uitrusten, houdt een investering van zo'n 35.000 euro in. Fiber to the School kadert in het Multimediaplan van het Brussels Gewest, beheerd door het CIBG. Dit plan zorgt sinds 1998 voor computerapparatuur en internet in scholen. (MI)