De Brusselse regering heeft beslist om de overheidsopdracht voor het Irisnet 2-breedbandtelecommunicatienetwerk na een Europese aanbesteding toe te wijzen aan Mobistar. De telco zal samen met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en het Centrum voor Informatica van het Brussels Gewest (CIBG) een CVBA oprichten. Deze vennootschap, de CVBA Irisnet, moet instaan voor de uitbating van het Irisnet 2-glasvezelnetwerk, en voor de levering van vaste telefonie, datatransmissiediensten (internet, email) en andere netwerkgerelateerde diensten (videoconferencing, camerabewaking, enzovoort).

122 Brusselse overheidsinstellingen zullen gebruik maken van de diensten van deze CVBA, heel wat meer dus dan de huidige 77 klanten van Irisnet 1. De CVBA Irisnet moet vanaf 1 november 2012 operationeel zijn.

Het Irisnet 2-dossier is een erg gevoelige materie. De uiteindelijke toewijzing van het contract is al 2 jaar uitgesteld. Twaalf jaar geleden werd het Irisnet contract in de wacht gesleept door Telindus (nu Belgacom) en Mobistar (Orange). Midden maart maakte Brussels minister Brigitte Grouwels al bekend dat er een eindelijk doorbraak was.

De twee andere kandidaten die tot maart mee aan tafel zaten, waren Belgacom en Imtech. De huidige Irisnet overeenkomst is alvast verlengd tot augustus. Het nieuwe contract draait om een periode van 10 jaar, verlengbaar met nog eens vijf jaar. De waarde wordt geschat op 100 miljoen euro.

De Brusselse regering heeft beslist om de overheidsopdracht voor het Irisnet 2-breedbandtelecommunicatienetwerk na een Europese aanbesteding toe te wijzen aan Mobistar. De telco zal samen met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en het Centrum voor Informatica van het Brussels Gewest (CIBG) een CVBA oprichten. Deze vennootschap, de CVBA Irisnet, moet instaan voor de uitbating van het Irisnet 2-glasvezelnetwerk, en voor de levering van vaste telefonie, datatransmissiediensten (internet, email) en andere netwerkgerelateerde diensten (videoconferencing, camerabewaking, enzovoort). 122 Brusselse overheidsinstellingen zullen gebruik maken van de diensten van deze CVBA, heel wat meer dus dan de huidige 77 klanten van Irisnet 1. De CVBA Irisnet moet vanaf 1 november 2012 operationeel zijn. Het Irisnet 2-dossier is een erg gevoelige materie. De uiteindelijke toewijzing van het contract is al 2 jaar uitgesteld. Twaalf jaar geleden werd het Irisnet contract in de wacht gesleept door Telindus (nu Belgacom) en Mobistar (Orange). Midden maart maakte Brussels minister Brigitte Grouwels al bekend dat er een eindelijk doorbraak was. De twee andere kandidaten die tot maart mee aan tafel zaten, waren Belgacom en Imtech. De huidige Irisnet overeenkomst is alvast verlengd tot augustus. Het nieuwe contract draait om een periode van 10 jaar, verlengbaar met nog eens vijf jaar. De waarde wordt geschat op 100 miljoen euro.