Volgens La Libre Belgique is het renumeratiecomité van Belgacom het eens geraakt over dat loon van de nieuwe ceo én over een maximale vertrekvergoeding van een jaarloon. Op het kabinet van minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS) wilde men die informatie niet bevestigen.

De vorige topman van het telecombedrijf, Didier Bellens, verdiende 2,4 miljoen euro per jaar alvorens hij in november de laan werd uitgestuurd. Het comité, dat door het kernkabinet werd gevraagd een bezoldigingsvoorstel voor zijn opvolger uit te dokteren, stelt voor stock options voortaan te verbieden voor de ceo. Die maakten een niet onaanzienlijk deel uit van Bellens' loonbriefje. Ook zou het contract van de ceo een clawback-clausule bevatten. Die laat de staat toe de ontslagvergoeding in te houden in geval van fout of rampzalig bestuur.

Het kabinet-Labille legt uit dat de minister woensdag een ontmoeting had met de voorzitter van de raad van bestuur, Stefaan De Clerck, maar dat die geen cijfer heeft voorgesteld over het loon van de toekomstige topman. (Belga/MI)

Volgens La Libre Belgique is het renumeratiecomité van Belgacom het eens geraakt over dat loon van de nieuwe ceo én over een maximale vertrekvergoeding van een jaarloon. Op het kabinet van minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS) wilde men die informatie niet bevestigen. De vorige topman van het telecombedrijf, Didier Bellens, verdiende 2,4 miljoen euro per jaar alvorens hij in november de laan werd uitgestuurd. Het comité, dat door het kernkabinet werd gevraagd een bezoldigingsvoorstel voor zijn opvolger uit te dokteren, stelt voor stock options voortaan te verbieden voor de ceo. Die maakten een niet onaanzienlijk deel uit van Bellens' loonbriefje. Ook zou het contract van de ceo een clawback-clausule bevatten. Die laat de staat toe de ontslagvergoeding in te houden in geval van fout of rampzalig bestuur. Het kabinet-Labille legt uit dat de minister woensdag een ontmoeting had met de voorzitter van de raad van bestuur, Stefaan De Clerck, maar dat die geen cijfer heeft voorgesteld over het loon van de toekomstige topman. (Belga/MI)