De Business Software Alliance (BSA), de vereniging van softwareleveranciers, heeft in 2008 in ons land voor 1,2 miljoen dollar minnelijke schikkingen afgesloten met bedrijven.

De BSA zegt juridische stappen te blijven nemen tegen bedrijven die software gebruiken zonder geldige licentie. In 2008 werden opnieuw tientallen bedrijven betrapt, aldus een persbericht. Dat leidde tot meer dan 1,2 miljoen dollar aan minnelijk schikkingen: schadevergoedingen én de aankoop van software.

In de EMEA-regio leidden de meer dan 3000 juridische acties die BSA in 2008 voerde na meer dan 5000 tips, tot 23 miljoen dollar aan veroordelingen. Tweederde hiervan betreft de legalisatie van de software (aankoop licenties), een derde betreft de schadevergoeding voor de illegaal geïnstalleerde software. Wereldwijd lopen er op elk moment meer dan 500 juridische zaken van BSA tegen bedrijven.

Bij BSA wordt benadrukt dat diezelfde harde aanpak ook in 2009 wordt voortgezet. "In België wordt nog steeds 1 op 4 softwarepakketten binnen bedrijven geïnstalleerd zonder geldige licentie. Dat kost onze sector 223 miljoen dollar per jaar", aldus Jacco Brand, Chairman van het BSA Benelux Committee.

De Business Software Alliance (BSA), de vereniging van softwareleveranciers, heeft in 2008 in ons land voor 1,2 miljoen dollar minnelijke schikkingen afgesloten met bedrijven. De BSA zegt juridische stappen te blijven nemen tegen bedrijven die software gebruiken zonder geldige licentie. In 2008 werden opnieuw tientallen bedrijven betrapt, aldus een persbericht. Dat leidde tot meer dan 1,2 miljoen dollar aan minnelijk schikkingen: schadevergoedingen én de aankoop van software. In de EMEA-regio leidden de meer dan 3000 juridische acties die BSA in 2008 voerde na meer dan 5000 tips, tot 23 miljoen dollar aan veroordelingen. Tweederde hiervan betreft de legalisatie van de software (aankoop licenties), een derde betreft de schadevergoeding voor de illegaal geïnstalleerde software. Wereldwijd lopen er op elk moment meer dan 500 juridische zaken van BSA tegen bedrijven. Bij BSA wordt benadrukt dat diezelfde harde aanpak ook in 2009 wordt voortgezet. "In België wordt nog steeds 1 op 4 softwarepakketten binnen bedrijven geïnstalleerd zonder geldige licentie. Dat kost onze sector 223 miljoen dollar per jaar", aldus Jacco Brand, Chairman van het BSA Benelux Committee.