Met een omzetgroei van 26 procent tot 30,9 miljoen euro en een EBIT van 2,2 miljoen euro hoopt de financiële software- en dienstenleverancier BSB zich in 2012 in de Europese top 5 te hijsen.

Niet alleen wist BSB uitstekende resultaten te boeken, ook zag het bedrijf zijn personeelsbestand bijna verdubbelen sinds mei 2009. Sinds begin dit jaar zijn nog eens zo'n 50 nieuwe medewerkers gerekruteerd, waardoor het bedrijf nu 360 mensen telt. Er zijn nog zowat 150 rekruteringen gepland.

BSB richt zich nu op twee markten: activabeheer in de financiële sector met Soliam en levensverzekeringen met Solife. "Onze ambitie is om ons tegen 2012 in de Europese top 5 te hijsen", zegt Jean Martin, ceo van BSB. Hij ziet een belangrijke consolidatie op de markten. "De groep zou tegen begin 2012 een omvang van 500 à 1000 mensen kunnen bereiken." Die groei moet komen van de internationalisering (er worden filialen in Zwitserland en Rusland geopend en in een derde land eind dit jaar), distributiepartnerships en misschien overnames. Op dat vlak wordt binnenkort een aankondiging verwacht.

Voor 2011 zijn de prioriteiten van BSB de uitrol van een industrieel model voor de ontwikkeling, de vermindering van de installatiekost van de softwarepakketten en de constante verbetering van de ontwikkelkwaliteit. Het bedrijf wil natuurlijk ook z'n technologische voorsprong op de concurrentie te behouden.

De groep gaat ook inzetten op de cloud met de onmiddellijke creatie van een nieuw Luxemburgs bedrijf dat de software van BSB in SaaS-vorm zal aanbieden. De software zal geïnstalleerd worden op het Clearstream-platform en zal aanvankelijk enkel beschikbaar zijn voor Luxemburgse klanten (om juridische redenen), om volgend jaar internationaal te gaan.

In het volgende nummer van Data News leest u een uitgebreid interview met Jean Martin.

Met een omzetgroei van 26 procent tot 30,9 miljoen euro en een EBIT van 2,2 miljoen euro hoopt de financiële software- en dienstenleverancier BSB zich in 2012 in de Europese top 5 te hijsen. Niet alleen wist BSB uitstekende resultaten te boeken, ook zag het bedrijf zijn personeelsbestand bijna verdubbelen sinds mei 2009. Sinds begin dit jaar zijn nog eens zo'n 50 nieuwe medewerkers gerekruteerd, waardoor het bedrijf nu 360 mensen telt. Er zijn nog zowat 150 rekruteringen gepland. BSB richt zich nu op twee markten: activabeheer in de financiële sector met Soliam en levensverzekeringen met Solife. "Onze ambitie is om ons tegen 2012 in de Europese top 5 te hijsen", zegt Jean Martin, ceo van BSB. Hij ziet een belangrijke consolidatie op de markten. "De groep zou tegen begin 2012 een omvang van 500 à 1000 mensen kunnen bereiken." Die groei moet komen van de internationalisering (er worden filialen in Zwitserland en Rusland geopend en in een derde land eind dit jaar), distributiepartnerships en misschien overnames. Op dat vlak wordt binnenkort een aankondiging verwacht. Voor 2011 zijn de prioriteiten van BSB de uitrol van een industrieel model voor de ontwikkeling, de vermindering van de installatiekost van de softwarepakketten en de constante verbetering van de ontwikkelkwaliteit. Het bedrijf wil natuurlijk ook z'n technologische voorsprong op de concurrentie te behouden. De groep gaat ook inzetten op de cloud met de onmiddellijke creatie van een nieuw Luxemburgs bedrijf dat de software van BSB in SaaS-vorm zal aanbieden. De software zal geïnstalleerd worden op het Clearstream-platform en zal aanvankelijk enkel beschikbaar zijn voor Luxemburgse klanten (om juridische redenen), om volgend jaar internationaal te gaan. In het volgende nummer van Data News leest u een uitgebreid interview met Jean Martin.