BT wordt de ict-provider voor de volledige telecominfrastructuur van het Europees Parlement. Noem het gerust een monstercontract, met de looptijd van vijf jaar en een totale geraamde waarde van maar liefst 143 miljoen euro. Volgens onze bronnen bedraagt het uiteindelijke bedrag 120 miljoen euro: een meer dan mooie opsteker voor de Benelux-afdeling van BT die het contract binnen haalde.

Het contract valt uiteen in drie percelen. Het eerste deel - goed voor 84 miljoen euro - bestaat uit het leveren van de nodige netwerkinfrastructuur voor de gebouwen van het Europees Parlement in Brussel, Straatsburg en Luxemburg. Een tweede luik (geraamd op 36 miljoen euro) gaat over aanvullende netwerkdiensten en toepassingen. Het derde, kleinere perceel (23 miljoen) tot slot omvat tv-distributie.

BT werkt voor het eerste deel van het contract - waarbij er netwerkinfrastructuur van Cisco vervangen wordt - nauw samen met HP. "Het bedrag dat de Europese Commissie uitspaart door DiData/Cisco te schrappen en voor BT/HP te kiezen, is gigantisch", klinkt het bij HP.

Wereldwijd draait BT Group een omzet van ruim 20 miljard euro, waarvan zowat een derde voor rekening van Global Services is. Officiële omzetcijfers voor de Benelux geeft BT niet vrij, maar de omzet van de Belux-vestiging zou in de grootorde van 200 miljoen euro zitten.

Update 29/11

BT bevestigt het bedrag van 120 miljoen euro, en verduidelijkt dat het uiteindelijk niet meegeboden heeft voor het lot rond tv-distributie.

BT wordt de ict-provider voor de volledige telecominfrastructuur van het Europees Parlement. Noem het gerust een monstercontract, met de looptijd van vijf jaar en een totale geraamde waarde van maar liefst 143 miljoen euro. Volgens onze bronnen bedraagt het uiteindelijke bedrag 120 miljoen euro: een meer dan mooie opsteker voor de Benelux-afdeling van BT die het contract binnen haalde. Het contract valt uiteen in drie percelen. Het eerste deel - goed voor 84 miljoen euro - bestaat uit het leveren van de nodige netwerkinfrastructuur voor de gebouwen van het Europees Parlement in Brussel, Straatsburg en Luxemburg. Een tweede luik (geraamd op 36 miljoen euro) gaat over aanvullende netwerkdiensten en toepassingen. Het derde, kleinere perceel (23 miljoen) tot slot omvat tv-distributie. BT werkt voor het eerste deel van het contract - waarbij er netwerkinfrastructuur van Cisco vervangen wordt - nauw samen met HP. "Het bedrag dat de Europese Commissie uitspaart door DiData/Cisco te schrappen en voor BT/HP te kiezen, is gigantisch", klinkt het bij HP. Wereldwijd draait BT Group een omzet van ruim 20 miljard euro, waarvan zowat een derde voor rekening van Global Services is. Officiële omzetcijfers voor de Benelux geeft BT niet vrij, maar de omzet van de Belux-vestiging zou in de grootorde van 200 miljoen euro zitten. Update 29/11BT bevestigt het bedrag van 120 miljoen euro, en verduidelijkt dat het uiteindelijk niet meegeboden heeft voor het lot rond tv-distributie.