BT wil in het voorjaar van 2014 een nieuw datacenter openen voor zijn klanten in de Benelux. Het datacenter komt in Rotterdam en zal de capaciteit van het telecombedrijf met vijftig procent verhogen. Vandaag heeft het al twee centra in Amsterdam en Nieuwegein.

BT heeft de ambitie om met het Rotterdamse datacenter een PUE van 1,2 of lager te behalen met behulp van energiezuinige koelsystemen. De failover-veiligheid van het center komt overeen met categorie Tier III+. In eerste instantie zal er 1.200 vierkante meter beschikbaar zijn voor servers met een maximale capaciteit van 2.400 kW.

BT wil in het voorjaar van 2014 een nieuw datacenter openen voor zijn klanten in de Benelux. Het datacenter komt in Rotterdam en zal de capaciteit van het telecombedrijf met vijftig procent verhogen. Vandaag heeft het al twee centra in Amsterdam en Nieuwegein. BT heeft de ambitie om met het Rotterdamse datacenter een PUE van 1,2 of lager te behalen met behulp van energiezuinige koelsystemen. De failover-veiligheid van het center komt overeen met categorie Tier III+. In eerste instantie zal er 1.200 vierkante meter beschikbaar zijn voor servers met een maximale capaciteit van 2.400 kW.