De omzet van British Telecom steeg in het eerste halfjaar met 1,1 procent tot 5,2 miljard pond, terwijl de nettowinst terugviel tot 214 miljoen pond. Analisten hadden maar op half zoveel winst gerekend.

De nettowinst van BT, de grootste vastelijntelefoonmaatschappij van Groot-Brittannië, zakte in het tweede kwartaal tot 214 miljoen pond komende van 381 miljoen pond een jaar eerder. De omzet steeg wel met 1,1 procent tot 5,24 miljard pond. De analisten hadden een winst voorspeld van 118,2 miljoen pond en een omzet van 5,04 miljard pond.

"De cijfers van vandaag zijn een grote opluchting ten aanzien van al het negatieve nieuws in de voorbije maanden. Winst, kosten, verkoop, cash - alle cijfers zijn beter dan verwacht", aldus een analist van BNP Paribas.

Ceo van BT, Ian Livingston, stelde in Londen dat de herstructurering van de 'global services unit' vooruitgaat, maar dat er nog veel te doen is. De 'global services unit' verkoopt security, telefoon- en internetdiensten. De telecomgroep zit op koers, aldus Livingston, op vlak van de geplande besparingen.

Bron: Belga

De omzet van British Telecom steeg in het eerste halfjaar met 1,1 procent tot 5,2 miljard pond, terwijl de nettowinst terugviel tot 214 miljoen pond. Analisten hadden maar op half zoveel winst gerekend. De nettowinst van BT, de grootste vastelijntelefoonmaatschappij van Groot-Brittannië, zakte in het tweede kwartaal tot 214 miljoen pond komende van 381 miljoen pond een jaar eerder. De omzet steeg wel met 1,1 procent tot 5,24 miljard pond. De analisten hadden een winst voorspeld van 118,2 miljoen pond en een omzet van 5,04 miljard pond. "De cijfers van vandaag zijn een grote opluchting ten aanzien van al het negatieve nieuws in de voorbije maanden. Winst, kosten, verkoop, cash - alle cijfers zijn beter dan verwacht", aldus een analist van BNP Paribas. Ceo van BT, Ian Livingston, stelde in Londen dat de herstructurering van de 'global services unit' vooruitgaat, maar dat er nog veel te doen is. De 'global services unit' verkoopt security, telefoon- en internetdiensten. De telecomgroep zit op koers, aldus Livingston, op vlak van de geplande besparingen. Bron: Belga