BT Group, IBM en The Dow Chemical Company zijn de meest homovriendelijke bedrijven. Dat blijkt uit de eerste editie van de International Business Equality Index van de International Gay and Lesbian Chamber of Commerce (IGLCC).

De index gaat na hoe goed multinationals scoren op het gebied van diversiteit en inclusie, met de focus op de gemeenschappen van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transseksuelen. De index wordt opgesteld door een internationaal comité van homo's, lesbiennes en transseksuelen die leven en werken in acht verschillende landen in Europa en Noord-Amerika. De IGLCC werd in 2006 opgericht in Hamburg en is gevestigd in Montreal. Ze is actief in vijftien landen via zeventien kamers van koophandel en handelsorganisaties.

De ict-sector wordt, door het erg grote aandeel mannen (8 à 9 op 10 werknemers), algemeen beschouwd als een nogal 'macho'-sector. Met 2 van de 3 meest homovriendelijke bedrijven in de lijst wordt dat cliché alvast wat genuanceerd.

Bron: Belga

BT Group, IBM en The Dow Chemical Company zijn de meest homovriendelijke bedrijven. Dat blijkt uit de eerste editie van de International Business Equality Index van de International Gay and Lesbian Chamber of Commerce (IGLCC). De index gaat na hoe goed multinationals scoren op het gebied van diversiteit en inclusie, met de focus op de gemeenschappen van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transseksuelen. De index wordt opgesteld door een internationaal comité van homo's, lesbiennes en transseksuelen die leven en werken in acht verschillende landen in Europa en Noord-Amerika. De IGLCC werd in 2006 opgericht in Hamburg en is gevestigd in Montreal. Ze is actief in vijftien landen via zeventien kamers van koophandel en handelsorganisaties. De ict-sector wordt, door het erg grote aandeel mannen (8 à 9 op 10 werknemers), algemeen beschouwd als een nogal 'macho'-sector. Met 2 van de 3 meest homovriendelijke bedrijven in de lijst wordt dat cliché alvast wat genuanceerd. Bron: Belga