Het gaat om mogelijke customer cases, trials voor een proof of concept (POC) en de ontwikkeling van technologische standaarden en hun bijhorende hardware. De twee kijken onder meer naar commerciële diensten, zoals ultrasnel mobiel breedband, 'mission critical services' en IOT.

"Het zijn nog altijd de eerste stappen voor 5G, maar uit ervaring weten we dat een samenwerkende aanpak de sleutel tot succes is", zegt Howard Watson, ceo van BT Technology, Service & Operations in een verklaring.

Het eerste luik van de samenwerking bevat testen van 5G-ready radiomateriaal op de BT Labs in Adastral Park in Suffolk. Die bevat 5G-technologie die momenteel in het standaardiseringsproces zit en draait op Nokia's AirScale radio access met een nieuwe 5G frame structure en 4 X100 carrier aggregation.

Het gaat om mogelijke customer cases, trials voor een proof of concept (POC) en de ontwikkeling van technologische standaarden en hun bijhorende hardware. De twee kijken onder meer naar commerciële diensten, zoals ultrasnel mobiel breedband, 'mission critical services' en IOT."Het zijn nog altijd de eerste stappen voor 5G, maar uit ervaring weten we dat een samenwerkende aanpak de sleutel tot succes is", zegt Howard Watson, ceo van BT Technology, Service & Operations in een verklaring.Het eerste luik van de samenwerking bevat testen van 5G-ready radiomateriaal op de BT Labs in Adastral Park in Suffolk. Die bevat 5G-technologie die momenteel in het standaardiseringsproces zit en draait op Nokia's AirScale radio access met een nieuwe 5G frame structure en 4 X100 carrier aggregation.