De Britse telecomreus BT ziet z'n operationele winst met 62 procent achteruit gaan door een zwaar verlies bij BT Global Services.

De omzet van het bedrijf noteerde in het derde kwartaal 5 procent hoger op 5,43 miljard pond. De operationele winst bedroeg 277 miljoen pond, 62 procent lager dan vorig jaar. Volgens ceo Ian Livingstone deden de activiteiten BT Retail, BT Wholesale en Openreach het allen beter dan verwacht maar wordt hun resultaat gecompromitteerd door het operationele verlies van 501 miljoen pond bij de grootste poot van het bedrijf, BT Global Services.

Een en ander heeft te maken met grote contracten die te laat binnenkomen, of die met een te goedkoop aanbod zijn binnengehaald. Volgens LivinGstone zullen de resultaten van Global Services BT ook in het vierde kwartaal pijn doen.

In ons land is AB Inbev één van de grote klanten van BT. Bas Burger werd er Benelux-baas na het vertrek van Michel De Coster naar Belgacom.

De Britse telecomreus BT ziet z'n operationele winst met 62 procent achteruit gaan door een zwaar verlies bij BT Global Services. De omzet van het bedrijf noteerde in het derde kwartaal 5 procent hoger op 5,43 miljard pond. De operationele winst bedroeg 277 miljoen pond, 62 procent lager dan vorig jaar. Volgens ceo Ian Livingstone deden de activiteiten BT Retail, BT Wholesale en Openreach het allen beter dan verwacht maar wordt hun resultaat gecompromitteerd door het operationele verlies van 501 miljoen pond bij de grootste poot van het bedrijf, BT Global Services. Een en ander heeft te maken met grote contracten die te laat binnenkomen, of die met een te goedkoop aanbod zijn binnengehaald. Volgens LivinGstone zullen de resultaten van Global Services BT ook in het vierde kwartaal pijn doen. In ons land is AB Inbev één van de grote klanten van BT. Bas Burger werd er Benelux-baas na het vertrek van Michel De Coster naar Belgacom.