De Belgische vestiging van telecombedrijf BT heeft het ENS II-contract in de wacht gesleept bij het directoraat-generaal Informatica van de Europese Commissie (kortweg 'Digit').

Het raamcontract is goed voor ruim 40 miljoen euro over maximaal 7 jaar (4 jaar, één mogelijke verlenging van 2 jaar en één van 1 jaar). ENS staat voor 'external network services' en dat is ook de omschrijving van het leeuwendeel van de opdracht: diensten om de interne netwerken van de verschillende Europese instellingen uit te breiden naar externe locaties.

Zo vraagt Digit onder meer wan-diensten, lees: ip-connecties die de verschillende sites van elke afzonderlijke instelling moeten verbinden. Ook moeten er netwerkdiensten voorzien worden om, als externe of reizende gebruiker (vb. tele- of thuiswerkers), op het interne netwerk te kunnen werken, vanuit eender welke lidstaat. Een derde element van het raamcontract is een 'internet fall-back service', een 'passieve' internetconnectie die klaarstaat als de primaire connectie - onderdeel van een andere raamcontract - het om één of andere reden begeeft. Tot slot verwacht Digit ook netwerkconsultancydiensten van BT.

Het Britse bedrijf zou een kleine 10 procent van het contract uitbesteden naar Colt en nog eens bijna 10 procent naar Intrasoft.

De Belgische vestiging van telecombedrijf BT heeft het ENS II-contract in de wacht gesleept bij het directoraat-generaal Informatica van de Europese Commissie (kortweg 'Digit'). Het raamcontract is goed voor ruim 40 miljoen euro over maximaal 7 jaar (4 jaar, één mogelijke verlenging van 2 jaar en één van 1 jaar). ENS staat voor 'external network services' en dat is ook de omschrijving van het leeuwendeel van de opdracht: diensten om de interne netwerken van de verschillende Europese instellingen uit te breiden naar externe locaties. Zo vraagt Digit onder meer wan-diensten, lees: ip-connecties die de verschillende sites van elke afzonderlijke instelling moeten verbinden. Ook moeten er netwerkdiensten voorzien worden om, als externe of reizende gebruiker (vb. tele- of thuiswerkers), op het interne netwerk te kunnen werken, vanuit eender welke lidstaat. Een derde element van het raamcontract is een 'internet fall-back service', een 'passieve' internetconnectie die klaarstaat als de primaire connectie - onderdeel van een andere raamcontract - het om één of andere reden begeeft. Tot slot verwacht Digit ook netwerkconsultancydiensten van BT. Het Britse bedrijf zou een kleine 10 procent van het contract uitbesteden naar Colt en nog eens bijna 10 procent naar Intrasoft.